„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Sub limita de subzistenta! Tineret si Sport – cele mai mici salarii din Romania.

Sub limita de subzistenta! Tineret si Sport – cele mai mici salarii din Romania

In cadrul intalnirii dedicate asistentei sociale, intalnire derulata luni 7 mai 2018 cu Ministrul Muncii, echipa PUBLISIND a mentionat si problemele din tineret si sport, respectiv faptul ca salariatii din structurile subordonate MTS au cele mai mici salarii din Romania, cu o grila comprimata care suprima conditiile de vechime, studii, nivel si ca acest lucru trebuie corectat de urgenta.

Avand in vedere pasivitatea MTS, precum si sprijinul anterior dat de MMJS in anul 2017, privitor la cresterea salariala cu 20%, Sindicatul National Sport si Tineret, afiliat PUBLISIND, vede in Ministrul Muncii principalul partener social si din aceasta directie are cele mai mari asteptari. De aceea a fost organizata si recenta actiune de protest in fata MMJS, nu contra Ministrului Muncii ci pentru a castiga sustinerea acestuia.

Ministrul Muncii a spus ca intelege perspectiva salariatilor si a sindicatului si ca protestele organizate in fata MMJS au devenit o traditie poate si pentru ca acest minister preia toate problemele din piata muncii si isi asuma decizii. In urmatoarea perioada PUBLISIND va solicita o noua intalnire tehnica pe problemele din MTS, incercand pe cat posibil sa salvam ce a mai rams din sportul romanesc.

Romania isi doreste performanta in sport dar plateste salariatii din acest domeniu cu salariul minim pe economie. Ca efect al modificarilor salariale suprapuse in ultima perioada, un procent de 70% dintre salariati au salarii (nediferentiate!) de 1300 lei net. Performanta nu se realizeaza cu oameni care nu isi pot asigura traiul zilnic!     Stefan Teoroc               – sursa:www.publisind.ro –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Sub limita de subzistenta! Tineret si Sport – cele mai mici salarii din Romania.