„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Starbucks se pregătește să se retragă din SUA în urma sindicalizării angajaților săi

“De cele mai multe ori, drepturile sunt obținute în stradă!”

Zilele acestea Starbucks se confruntă cu o grevă de trei zile în SUA, în timp ce muncitorii se angajează într-o luptă pentru drepturi cu gigantul cafelei, care nu agreează aderarea propriilor salariați la sindicate. Retragerea ar afecta peste 100 de magazine, unde lucrătorii s-au alăturat organizațiilor sindicale în ultimul an, în ciuda opoziției acerbe din partea companiei.

Starbucks se pregătește să se retragă din SUA în urma sindicalizării angajaților săi, conform BBC.

Starbucks a spus că respectă dreptul lucrătorilor de a protesta, dar de fapt vedem că mai degrabă este gata să iasă de pe piața din SUA, decât să acorde drepturile solicitate de protestatari.

* Starbucks este cel mai mare lanț de cafenele din lume. În noiembrie 2008, Starbucks Coffee Company număra peste 16.000 de locații în 44 de țări, fiind lider mondial în prăjirea cafelei și vânzarea cu amănuntul.

În această perioadă și Marea Britanie este paralizată de greve. Sindicatele asistenților medicali și ale transportatorii din această țară protestează încercând să obțină majorări salariale peste media inflației, protestele declanșând o adevărată criză socială.

“De cele mai multe ori, drepturile sunt obținute în stradă!”

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

   ?  SNST: Sport, Tineret, Cultură, Educație și Administrație publică

Sindicatul Național Sport și Tineret: Starbucks se pregătește să se retragă din SUA în urma sindicalizării angajaților săi