„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Spunem NU hotarat desfiintarii Ministerului Tineretului si Sportului!

De ce ar incerca noul guvern sa repete ceva ce nu a mers nici alta data si, in mod sigur nu va merge nici acum?

Ministerul Tineretului si Sportului, care detine un patrimoniu urias si care este forul raspunzator pentru punerea în aplicare a Programului de guvernare în domeniile Tineretului şi Sportului, ar deveni un apendice al Ministerului Educatiei Nationale!

Ministerul Educatiei Nationale:

  • nu va prioritiza niciodata sportul de performanta si nici nu va impune pe primul loc nevoile tinerilor!
  • nu reuseste sa-si gestioneze eficient resursele si sa implementeze corect politicile de educatie.
  • se carpeste in permanenta pentru ca unitatile de invatamant sa poata functiona in conditii decente.
  • este mereu aspru criticat pentru carente fundamentale
  • angajatii din educatie sunt in permanenta revoltati pe tema salariilor si a conditiilor de munca, desi au salarii duble fata de angajatii din Sport si Tineret.

Peste toate acestea, preluarea MTS-ului ar parea o gluma proasta, ca in povestea cu orbul caruia i se mai pune si o cocoasa in spate. Consecinta fireasca va fi moartea sportului de performanta.

Blocajul politic si financiar, schimbarea ministrilor la cateva luni, lipsa legislatiei cu aplicare specifica acestui sector, au facut ca Sportul si Tineretul sa se dezbine si sa se scufunde mai adanc, de la an la an, sub povara lipsurilor. Sustinem varianta unei administratii ministeriale mai suple, dar nu prin comasarea MTS-lui, ci prin tranformarea lui in Agentie Nationala aflata in directa coordonare a Secretariatului General al Guvernului. In an preolimpic cerem in primul rand stabilitate, predictibilitate, planificare coerenta si promovarea performantei la toate nivelurile sportului. Ministerul Tineretului si Sportului coopereaza cu parteneri din domeniile sanatatii, asistentei sociale, educatiei si culturii si are un rol important in promovarea excelentei.

Solicitam ca noul guvern sa considere necesar alocarea unui procent mai mare din PIB, astfel incat sa se poata reface baza materiala si sa se acopere nevoia de formare si de compensare a resursei umane! Nu putem accepta o schimbare care se face fara consultarea reprezentantilor institutiilor si organizatiilor din Sport si Tineret, fara o dezbatere reala, pentru ca vrem sa fim convinsi ca urmeaza un viitor mai bun, nu o serie de masuri distructive!

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Spunem NU hotarat desfiintarii Ministerului Tineretului si Sportului!