„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST solicită măsuri imediate pentru îmbunătățirea salarizării în Sport și Tineret

Ne cereți performanțe, dar ne dați restanțe

Scrisoare deschisă,

Doamnei Elisabeta Lipă,

Președintele Agenției Naționale pentru Sport

București, 30 aprilie 2024

SNST solicită măsuri imediate pentru îmbunătățirea salarizării

în Sport și Tineret

 

Sportul și Tineretul sunt domeniile abandonate de Guvern în ultimii ani și se află într-o criză majoră la toate capitolele. Sportivii și tinerii nu mai primesc sprijin aproape deloc din partea statului și se pregătesc în condiții mizere. Din cauza condițiilor în care muncim și a salariilor foarte mici, domeniile de activitate se confruntă cu o lipsă acută de personal, sunt tot mai puțini profesioniști care aleg să se angajeze în sistem și foarte mulți pleacă spre posturi mai bine plătite, tinerii nu mai vin în domeniu, iar antrenorii, tehnicienii și specialiștii sunt atrași de locurile de muncă din afara țării.

  • Ne cereți performanțe, dar ne dați restanțe

Salariații din unitățile subordonate, aparatul central și federațiile sportive naționale se confruntă cu probleme la toate capitolele: bugete insuficiente, programe suspendate, premieri restante, lipsa echipamentului, personal insuficient și o coordonare defectuoasă de la nivelul central. Muncim pe cele mai mici salarii din sistemul bugetar, fără să fim plătiți sâmbăta și duminica, nu primim sporuri și ne desfășurăm activitatea în condițiile de acum 30 de ani, fără dușuri, toalete, aer condiționat sau încălzire, folosim materiale uzate, aparatură veche și instalații care trebuiau casate de foarte mult timp, fiind uitați mereu la coada clasamentului.

  • Ne-am săturat de promisiuni mincinoase!

Numirea Dumneavoastră, multiplă campioană olimpică, la conducerea Agenției Naționale pentru Sport, a fost primită cu bucurie și speranță de noi toți. Am crezut că vom avea un sprijin real pentru problemele noastre și speram că veți aduce o nouă perspectivă asupra sistemului sportiv din România. Dar după aproape un an de la preluarea mandatului nu s-au îmbunătățit cu nimic nici salarizarea, nici drepturile și nici condițiile noastre de muncă.

  • Nu mai acceptăm salarii de mizerie!

Sindicatul a declanșat acțiunile de protest pentru o perioadă nedeterminată și vom continua să ne cerem drepturile până când vom primi soluții la revendicările noastre. SNST s-a mobilizat de fiecare dată când s-a simțiti trădat de partenerii de dialog, iar acum, prin acțiunile organizate la nivel național, cerem decidenților să intervină la nivelul Guvernului pentru majorarea nivelului foarte mic al salarizării din domeniile noastre de activitate.

  • Cerem soluții acum!

Vă solicităm să abordați problemele noastre cu prioritate și responsabilitate. Suntem dispuși să colaborăm ca un real partener de dialog social, dar nu mai putem tolera promisiuni fără finalitate, ne-am săturat de tergiversări și vom continua să ne apărăm drepturile în stradă până veți înlătura inechitățile cu care ne confruntăm. Cerem soluții reale și imediate pentru îmbunătățirea salarizării și condițiilor de muncă!

  • Muncim în echipă, vrem să fim plătiți pe măsură!

Suntem convinși că nu veți accepta să rămâneți la cârma unei bărci în derivă tocmai într-un an olimpic. V-ați pus numele garanție și ați promis că obțineți rezultate și pentru oamenii care muncesc subordinea dumneavoastră. Vă cerem să vă faceți datoria față de salariați, să respectați drepturile celor din spatele podiumului dacă vreți să conduceți o echipă care merge cu adevărat spre victorie.

Hai România!

Cu încredere și determinare,

Echipa SNST

 

Sindicatul Național Sport și Tineret – SNST a declanșat în data de 21 martie 2024 un protest la nivel național prin care solicită majorarea cu 25% a salariilor pentru angajații din cadrul Direcţiilor Judeţene pentru Sport și Tineret, Cluburilor Sportive Municipale, Caselor de Cultură ale Studenţilor, Complexul Cultural – Sportiv Studenţesc Tei, Complexurile Sportive Naţionale, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Muzeul Sportului, Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport – INCS, Federațiile Sportive Naționale și Agenția Națională pentru Sport – ANS.

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST solicită măsuri imediate pentru îmbunătățirea salarizării în Sport și Tineret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *