„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST are un nou Contract colectiv de muncă la nivel de unitate

CCS Târgu Mureș - CCM 2021/2023

Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș are primul său Contract colectiv de muncă la nivel de unitate, CCM care apără și promovează interesele ambelor părți și are valoare normativă, funcționând ca un cod al muncii valabil doar pentru semnatari. De acum, salariații CCS Târgu Mureș sunt protejați prin prevederile CCM, care a fost încheiat pentru o perioadă de doi ani – decembrie 2021 / decembrie 2023.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Târgu Mureș a transmis confirmarea înregistrării Contractului colectiv de muncă la nivel de unitate încheiat între CCS și SNST:

Dacă niciuna dintre părți nu denunță contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungește de drept până la încheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 6 luni.

După ce SNST a obținut în instanță reprezentativitatea la nivel de unitate – CCS Târgu Mureș, a fost transmisă solicitarea de inițiere a negocierii CCM, au avut loc negocierile, au fost semnate documentele și astăzi, 29 decembrie 2021, au fost ridicate documentele vizate și înregistrate de ITM.

Codul muncii defineşte contractul colectiv la Art. 229:  „convenția încheiată în formă scrisă între angajator sau organizația patronală, de o parte, și salariați, reprezentați prin sindicate ori în alt mod prevăzut de lege, de cealaltă parte, prin care se stabilesc clauze privind condițiile de muncă, salarizarea, precum și alte drepturi și obligații ce decurg din raporturile de muncă”.

SNST continuă negocierile pentru încheierea Contractelor colective de muncă la nivelul unităților din Sport și Tineret, obiectivul propus este de a semna CCM-uri pentru toate grupele.

      ? Adeziune online

 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST are un nou Contract colectiv de muncă la nivel de unitate