„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SNST a înregistrat un nou Contract colectiv de muncă la nivel de unitate

2021 - 2023

Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia are primul său Contract colectiv de muncă la nivel de unitate, CCM care apără și promovează interesele ambelor părți și are valoare normativă, funcționând ca un cod al muncii valabil doar pentru semnatari. De acum, salariații CCS Alba sunt protejați prin prevederile CCM, care a fost încheiat pentru o perioadă de doi ani – 2021/2023.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a transmis confirmarea înregistrării Contractului colectiv de muncă la nivel de unitate încheiat între CCS Alba Iulia și SNST:

Toți salariații din Sport și Tineret au dreptul de a fi apărați prin CCM la nivel de unitate

SNST a obținut în instanță reprezentativitatea la nivel de unitate – CCS Alba Iulia, ulterior a fost transmisă solicitarea de inițiere a procedurii, a avut loc negocierea, au fost semnate documentele și, în final, Contractul a fost înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Codul muncii defineşte contractul colectiv la Art. 229:  „convenția încheiată în formă scrisă între angajator sau organizația patronală, de o parte, și salariați, reprezentați prin sindicate ori în alt mod prevăzut de lege, de cealaltă parte, prin care se stabilesc clauze privind condițiile de muncă, salarizarea, precum și alte drepturi și obligații ce decurg din raporturile de muncă”.

   👉Adeziune online

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Național Sport și Tineret: SNST a înregistrat un nou Contract colectiv de muncă la nivel de unitate

Share on facebook
Distribuie