„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

“Sfantul Andrei, zi libera pentru toata lumea. Eu merg la 7,30 la serviciu, pregatim o scena pentru 1 Decembrie, apoi raman pana seara pentru ca am grupuri in sala, nu am pe cine pune.”

SNST a primit mai multe sesizari privind problemele cu care se confrunta salariatii si unele dintre unitatile subordonate MTS. In urma anuntului nostru de a centraliza urgentele din teritoriu, pentru a fi sustinute la intalnirea cu conducerea, am primit mai multe  adrese, solicitari si propuneri de la membrii nostri, iar unii dintre directorii din teritoriu au cerut sindicatului sustinere in vederea obtinerii unui sprijin de la minister.

Din avatarurile unui director de club sportiv:

– Fara a ne intreba sau a ne cere parerea in legatura cu activitatea pe care o desfasuram in bazele sportive, ministrii, din birourile lor, au hotarat desfiintarea anumitor posturi, astfel: doamna Melinte a hotarat desfiintarea a trei posturi (2 muncitori si o femeie de serviciu), dana Tocala mi-a imprumutat un post de referent, fara a-l mai restitui, doamna Bran a desfiintat un post de muncitor necalificat, singura femeie de serviciu din club.

– In organigrama clubului sunt: 4 antrenori (2 lupte, 2 atletism), un contabil, o secretara, care este si gestionar si casier, un muncitor calificat, un referent si director.

– Administram baza sportiva a MTS-ului, Sala Polivalenta, unde trebuie sa asiguram program de luni pana duminica, de la orele 8.00-23.00, pentru ca aici se desfasoara toate competitiile sportive din judet si activitatile culturale din municipiul Vaslui.

– Ca director am facut munca de instalator, electrician, conducator auto pe masini de transport persoane, achizitii publice, supraveghetor de sala pe perioada concediilor de odihna, medicale sau in zilele libere pe care legea ma obliga sa le acord oamenilor.

– Refuz sa mai fac pe femeia de serviciu, am obosit, sunt si eu om si nu mai vreau sa fac alta munca decat cea pentru care am obtinut concursul.

– Prin politica de personal facuta de MTS, suntem lasati descoperiti si suntem obligati sa incalcam legislatia muncii.

– Nu s-a facut o analiza a personalului raportata la activitatea respectivei unitati, nu avem un barem, o norma de activitati, dar avem controale pe cap si mai pierdem timpul si cu acestia, sa le facem documentele si sa inteleaga cu se ocupa activitatea in sport.

– Va rog sa creati un normativ care sa se aplice in mod corect si corespunzator tuturor unitatilor.

– Toata baza sportiva ( sediul administrativ, complex sportiv, catina, camin, teren de handbal, baschet, fotbal, vestiare, popicarie, pista aeromodele si Sala Polivalenta) o administrez cu referentul III, care, in prezent este in concediu de odihna, cu muncitorul care, in prezent, este internat in spital. Ce fac, trebuie sa ma culc la CS Viitorul Vaslui ? Daca nu se iau masuri in acest sens, sunt nevoit sa renunt desi m-am zbatut din greu pana acum sa imping caruta inainte, am obosit, eu nu traiesc doua vieti !  Aliosa Axinte, director CS Viitorul Vaslui.

Contactat pentru unele precizari, domnul director a adaugat urmatoarele:

“La Clubul Sportiv Viitorul Vaslui trebuie sa asiguram programul in Sala Polivalenta de 1 Decembrie, dar nu avem cu cine. Trebuie sa stau eu zilnic, de la 7,30 la 23.00. Eu am inteles ca din sport am ajuns om in viata si sunt dator sa ofer si eu aportul meu sportului, dar totusi, sa avem o limita !

Am trimis situatiile la fostii ministrii insa mi-au raspuns ca momentan nu au posturi. Noi, cei care facem si performanta, administram si baze sportive ale MTS avem personal mai putin, prea putin. Toata lumea a redus de la Vaslui, ca aici cred ei ca s-a rasturnat carul…..

La noi, presiunea locala este foarte mare, toata lumea vrea sa faca sport in Sala Polivalenta, activitate culturala, liceele vor sa-si faca balurile, etc. Nu au alta locatie pentru astfel de evenimente, in plus avem grupurile din cartiere si M.A.I. care vin in sala si vara si iarna. Ziua de luni, de exemplu, e un calvar pentru noi, pentru ca trebuie sa facem programul pentru toata saptamana si trebuie sa incapa si grupurile care vin in sala si activitatile culturale ale Primariei, foarte des vin si LPS-urile, cu jocurile oficiale. Din totalul de 900.000 lei buget, 300.000  sunt venituri proprii realizate in sala.

De Sfantul Andrei, zi libera pentru toata lumea, eu merg la 7,30 la serviciu, pregatim o scena pentru 1 Decembrie, apoi raman pana seara pentru ca am grupuri in sala, nu am pe cine pune. Am fost pana acasa la masa, am revenit si voi ramane pana diseara la 23.00, cand termina de montat scena, apoi la noapte, cand ansamblul de la Chisinau va trece vama, ma suna sa le permit accesul in sala cu recuzita. Concertul Primariei nu are o alta sala in oras si fac la noi concertul de Ziua Nationala. De fapt, aproape toate activitatile mari pe timp de iarna se fac la noi.”

SNST va prezenta conducerii MTS situatia de la CS Viitorul Vaslui, cerem solutii urgente si vom comunica raspunsurile primite. Revenim pe masura ce lucrurile vor evolua.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: “Sfantul Andrei, zi libera pentru toata lumea. Eu merg la 7,30 la serviciu, pregatim o scena pentru 1 Decembrie, apoi raman pana seara pentru ca am grupuri in sala, nu am pe cine pune.”

Share on facebook
Distribuie