„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ședința de negociere a CCM la nivel de unitate

SNST - ANS

Miercuri, 4 octombrie 2023, la sediul ANS, a avut loc prima ședință de negociere a Contractului colectiv la nivel de unitate. În conformitate cu prevederile Legii nr.367/2023 a dialogului social, în cadrul întâlnirii, echipele au prezentat mandatele celor desemnați să negocieze și să semneze CCM-ul și reprezentativitatea părților implicate în negocieri. S-a discutat pe marginea drafturilor propuse, s-a stabilit ca durata maximă a negocierilor să nu depășească 45 de zile și s-a stabilit ca următoarea întâlnire să aibă loc în data de 18 octombrie.

Sindicatul Național Sport și Tineret, organizație sindicală afiliată la federația PUBLISIND / Blocul Național Sindical – BNS, este sindicat reprezentativ la nivelul Agenției Naționale pentru Sport, conform sentinței civile nr. 4414 din data de 03.05.2023 pronunțată de Judecătoria sectorului 3 București în dosarul 11364/301/2023. În conformitate cu dispozițiile art.97 din Legea nr. 367/2022 privind dialogul social, SNST a solicitat angajatorului inițierea negocierii contractului colectiv de muncă la nivel de unitate – Agenția Națională pentru Sport.

Agenția Națională pentru Sport a fost reprezentantă la ședință de Elisabeta Lipă, președinte, și a desemnat pentru negocieri următoarele persoane: Thomas Moldovan, vicepreședinte, Laura Iftimie, secretar genral și Florina Cristache, secretar general adjunct.

Contractul colectiv de muncă se încheie pe o perioadă determinată, care nu poate fi mai mică de 12 luni şi mai mare de 24 de luni, cu excepţia situaţiei în care contractul colectiv de muncă se încheie pe durata realizării unei lucrări determinate. Părţile pot hotărî prelungirea aplicării contractului colectiv de muncă, în condiţiile stabilite de prezenta lege, o singură dată, cu cel mult 12 luni.

Din partea sindicală au participat: Cosmin Andreica, secretar general Federația PUBLISIND, Cătălin Trăistaru, vicepreședinte Federația PUBLISIND, George Pârvu, expert Federația PUBLISIND, Mircea Burlacu, vicepreședinte Blocul Național Sindical – BNS și Andy Nagy, președintele Sindicatului Național Sport și Tineret.

Contractele colective de muncă nu pot conţine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celor stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil încheiat la nivel superior.

Pănă la următoarea întâlnire toți cei care doresc să se implice în negocierea Contractului colectiv de  muncă ANS – SNST pot transmite propuneri prin e-mail, la adresa: office@snst.ro.

 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ședința de negociere a CCM la nivel de unitate