„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Scandal rasist în Sport

MAE, MTS, FRF, fără reacție în cazul Șumudică

Marius Șumudică a fost subiectul unui scandal rasist în Turcia: „Un circar! Se comportă ca un țigan” – a fost ieșirea rasistă a lui Erman Toroglu, un fost fotbalist și arbitru turc, în acest moment analist la postul TV „A Spor”. Moderatorul i-a atras atenția, dar acesta a continuat cu un limbaj incalificabil: „Dar cum sa îi spun, cerșetor?” Scandalul a rămas fără o poziție oficială din partea autorităților române.

În cazul Colțescu, atât MTS, MAE, cât și FRF s-au raliat linșajului la care a fost supus arbitru nostru, dar această poziție a fost aspru criticată de români, care au considerat că ar fi trebuit să fie apărat, pentru că nu era nimic rasist în acea exprimare.

Brigada de consilieri de imagine și specialiști în comunicare din Ministerul Tineretului și Sportului au așteptat zadarnic să apară o poziție  oficială a Ministerului Afacerilor Externe pentru a lua cu copy-paste ceva de acolo, dar această declarație a externelor nu a mai apărut. Se pare că MAE și MTS, după ce au fost făcute praf de români în urmă cu o lună, acum au ales să nu mai iasă cu declarații de frică să nu greșească din nou.

Atunci pe rețelele de socializare au circulat numeroase mesaje de dezaprobare a poziției adoptate de cei doi miniștri / sport și afaceri externe – ”Nu a fost nimic rasist acolo. Să vă fie rușine!”

Nici Federația Română de Fotbal nu a ieșit cu un comunicat despre subiect până la această oră. Mircea Lucescu a fost singurul care a reacționat după ce Șumudică a fost numit „țigan” în Turcia: „Îi lipsește ceva celui care a zis asta” . Antrenorul Marius Șumudică (49 de ani) s-a despărțit de Gaziantep, echipă pe care a dus-o pe locul 4 în Turcia.

Sindicatul Național Sport și Tineret: Scandal rasist în Sport