„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

SACRIFICAȚI PENTRU SPORT ! PÂNĂ CÂND ??

Discriminarea imorală la care sunt supuși salariații din sport și tineret a ajuns la cote insuportabile. Pe fondul creșterii masive a prețurilor, dacă oamenii care muncesc onorabil și din greu, fără weekend-uri și zile libere, în sport (și în domeniul tineretului), primesc salarii mizerabile de 1100 -1200 de lei, în curând ei nu își vor mai putea educa și crește copiii în condiții civilizate, își vor pierde demnitatea umană și orice urmă de viață civilizată, își vor putea pierde chiar și familiile. Acesta devine atunci un adevărat genocid moral, spiritual și, în cele din urmă, REAL. Pentru că SĂRĂCIA ÎMBOLNĂVEȘTE ȘI OMOARĂ, la propriu. Asta în pofida Legii Salarizării vezi-Doamne ”unitare”, care nu a făcut decât să adâncească diferențe și discriminări mai vechi și aberante.

CÂT VA MAI CONTINUA ACEASTĂ UMILINȚĂ și ACEST GENOCID împotriva a mii de oameni, specialiști de toate categoriile și vârstele, condamnați la SĂRĂCIE și UMILINȚĂ, doar pentru ”greșeala” de a lucra cu și alături de oamenii sportului, adesea chiar de marii campioni europeni, mondiali și olimpici care aduc faima și prestigiul României, ridicând tricolorul pe cele mai înalte catarge ale Lumii !?

Însăși Președinția României a avertizat Guvernul și Ministerul Muncii asupra acestor inechitâți vizibile de pe planeta Marte, dar care însă nu se văd de la Ministerul Muncii sau de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Președintele României Klaus Iohannis: Legea salarizării se află în contradicție cu principiile egalității și predictibilității, în condițiile în care s-a intervenit punctual pentru diferite categorii de personal, adâncind discriminările și anulând caracterul unitar al intenției legislative. ATENȚIE: acum nu contează cine este președinte, aici nu se face politică, aici este vorba de ”egalitate și predictibilitate” socială, exact ceea ce SE CALCĂ ÎN PICIOARE când este vorba de salariații din Sport și Tineret ! Chiar dacă unii vor sări opăriți în sus, aici Președinția chiar își face datoria, aceea de arbitru social și de garant al echilibrului și MORALITĂȚII legislației. Repet: nu contează cine este președinte, cine este prim-ministru sau cine este ministrul Muncii ori al Sportului și Tineretului. Contează că mii și mii de oameni sunt batjocoriți cu zîmbetul pe buze și cu ”legea” salarizării în mână. Discrepanțele și discriminările sunt atât de multe și evidente, încât simpla lor enumerare ar face nepermis de lung acest material. oamenii nu au nevoie de povești și scandaluri la TV, pentru că în curând li se vor stinge televizoarele și li se va opri curentul neplătit, pentru că nu au cu ce îl plăti, iar apoi nu vor mai avea cu ce plăti nici mâncarea pe care nu o pot da copiilor !

Cât va mai continua această discriminare aberantă, doamnă prim-ministru Dăncilă, domnișoară ministru al Sportului și Tineretului, Bran, doamnă ministru al Muncii, Vasilescu ? De ce, dacă tot vă stă în putere să o faceți, nu acționați concret și preferați să tot lungiți discuțiile sau să pasați răspunderea de la un minister la altul ? De ce toată lumea tace, când ar fi atât de simplu, de uman și de moral să faceți câteva gesturi minime, să reparați răul imens și deja înfăptuit ?!   Mugur Popovici

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMANIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: SACRIFICAȚI PENTRU SPORT ! PÂNĂ CÂND ??