„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

S-a înființat Grupa SNST din cadrul Federației Române de Tir Sportiv

Astăzi, începând cu ora 12.00, în sala de ședință a Federației Române de Tir Sportiv, a avut loc ședința de constituire a Grupei SNST FRTS. Au fost aproape două ore de discuții  pe diferite probleme ce țin de drepturile salariale, dar și pe problemele pe care le întâmpină salariații în activitate.

S-a evidențiat dorința de a contribui la activitatea sindicală, deopotrivă a salariaților mai tineri, dar și a celor cu experiență și care, la unison, vor să participe la schimbare. În urma alegerilor, cei prezenți au votat liderul grupei: Victor Negut. Le urăm succes în demersurile pe care le vor face și la cât mai multe rezultate pentru colegii pe care îi reprezintă!

Unul dintre obiectivele stabilite în ședința de astăzi este negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate (obligație prevăzută de Codul Muncii pentru toate unitățile care au mai mult de 21 de angajați). În perioada următoare, împreună cu liderii grupelor, vom iniția negocierea contractului colectiv la nivelul “Grupului de unități – federațiile sportive naționale”. FSN-urile care doresc să intre în grupul de unități ne pot contacta pentru organizarea sindicatului din unitate.

În continuare, colegii din Sport și Tineret care vor să se alăture organizației, se pot înscrie prin completarea și transmiterea adeziunii la e-mail: snst.contact@yahoo.com (formularul poate fi descărcat de aici: click). Pentru înființarea unei noi grupe, ne puteți contacta la 0742.324.417 și stabilim împreună data ședinței.

Salariile aflate la limita subzistenței, încălcarea drepturilor, nereglementarea muncii din zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, lipsa oricăror sporuri, nediferențierea în funcție de vechime, calificare, funcție sau performanță și deficitul de personal, au făcut din domeniul nostru de activitate un domeniu neatractiv, o zonă în care nimeni nu mai vrea să vină și din care scapă cine poate,  iar soluțiile promise întârzie să apară.

Sindicatul Național Sport și Tineret  reamintește Camerei Deputaților promisiunile făcute pentru corectarea unor inechități din salarizarea noastră și solicităm respectarea acestora. De asemenea, cerem Guvernului, care se laudă cu o creștere economică record, să plătească munca celor care slujesc Sportul și Tineretul. Nu vreți să crească tensiunea existentă deja în rândul salariaților tocmai acum, în perioada electorală și într-un an preolimpic…

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener Praktiker Romania

Sindicatul Național Sport și Tineret: S-a înființat Grupa SNST din cadrul Federației Române de Tir Sportiv

Share on facebook
Distribuie