„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

România a participat la stabilirea unui record mondial la CIOFF World Folkloriada / Russia

”Mărțișorul” - Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca

România a participat prin Ansamblul Folcloric Studențesc ”Mărțișorul” al Casei de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, la stabilirea unui record mondial, în cadrul CIOFF World Folkloriada în Russia/Ufa, 3-10 iulie 2021:

● La parada costumelor populare tradiționale, peste 2.700 de participanți au stabilit 2 recorduri mondiale, unul dintre acestea fiind reprezentat de numărul de naționalități din khorovod (dans in cerc/horă) – 71, iar cel de-al doilea record pentru numărul de țări din khorovod (dans in cerc/horă) – 57.

“Sunteți niște prieteni grozavi, totul a funcționat perfect! Acesta a fost scopul nostru, de a vă aduna pe toți la Folkloriada-2021. Și am făcut-o! Suntem toți împreună!” – a declarat Philippe Beaussant, președintele Consiliului Internațional al Organizațiilor de Festivaluri Folclorice și Arte Populare CIOFF®️.

”Este o onoare pentru noi să fim prezenți la cel mai grandios și important eveniment de folclor la nivel internațional, unde mărțișorenii vor da viață pe scenă, frumoaselor noastre jocuri populare românești. România și tradițiile ei populare sunt de o frumusețe aparte, unică și nu trebuie uitate, pentru că ele sunt o parte din noi!” Flavius Milășan – Director Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș” – la plecarea spre Ufa, capitala Republicii Bașchiria (Rusia) unde au reprezentat România la cea de-a VI-a ediție World Folkloriada, festival internațional de folclor organizat de CIOFF, ce reunește ansambluri de folclor din 50 de țări.

Felicitări pentru activitate! Mult succes în continuare!

Echipa SNST

Sindicatul Național Sport și Tineret: România a participat la stabilirea unui record mondial la CIOFF World Folkloriada / Russia