„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Reglementarea relațiilor de muncă în sport

Aşteptăm cu interes puncte de vedere şi solicităm Ministerului Tineretului şi Sportului constituirea unui grup de lucru pentru dezbateri:

În data de 07.09.2017 a avut loc grupul de lucru pentru Reglementarea relațiilor de muncă în sport și modificarea Statutului sportivului profesionist, la solicitarea Blocului National Sindical (reprezentat la intrunire prin dl.Cristian Mihai și dl.Raicu Horațiu) , Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, care a fost reprezentat de Secretarul de stat , dl.Marius Sepi ; în cadrul întâlnirii, Inspecția Muncii și-a trimis un reprezentant.


BNS, prin dl. Cristian Mihai a adus la cunoștința ministerului faptul că Legea sportului, așa cum este ea acum, ar trebui modificată cel puțin în ceea ce privește relațiile contractuale ale sportivilor, în sensul introducerii în lege a contractului de muncă pentru sportivi, prin derogare de la prevederile Codului Muncii.


Atât Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, cât și Inspecția Muncii susțin demersul BNS, în acest sens MCPDS și-a propus ca în perioada imediat următoare să contacteze Ministerul Tineretului și Sportului în vederea emiterii unui act normativ care să fie transmis Parlamentului .


În acest context, s-a convenit ca BNS și Inspecția muncii să colaboreze îndeaproape în vederea armonizării punctelor de vedere, care să fie înaintate catre Ministerul Tineretului și Sportului-România și susținute în comisiile parlamentare. (sursa: BNS)

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Federatia Publisind
Membru – BNS – Blocul Naţional Sindical

SNST este partener Praktiker Romania

Sindicatul Național Sport și Tineret: Reglementarea relațiilor de muncă în sport

Share on facebook
Distribuie