A fost publicat în Monitorul Oficial anunţul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici privind privind organizarea etapei de recrutare a Concursului de ocupare a funcţiilor publice de execuție de grad profesional debutant şi asistent, vacante.
Candidaţii se pot înscrie în termen de 20 de zile calendaristice de la data publicării anunţului, respectiv în perioada 09 februarie 2024 – 28 februarie 2024, inclusiv.
Numărul funcţiilor publice de execuţie de grad profesional debutant şi asistent vacante pentru care se organizează etapa de recrutare:
a) 167 – funcţii publice vacante de grad profesional debutant, astfel:
• 4 – comisar, clasa I
• 104 – consilier, clasa I
• 11 – consilier juridic, clasa I
• 35 – expert, clasa I
• 7 – inspector, clasa I
• 2 – consilier achiziţii publice, clasa I
• 4 – referent, clasa a III-a
b) 130 – funcţii publice vacante de grad profesional asistent, astfel:
• 2 – auditor, clasa I
9 – comisar, clasa I
• 71 – consilier, clasa I
• 11 – consilier juridic, clasa I
• 7 – expert, clasa I
• 16 – inspector, clasa I
• 3 – consilier achiziţii publice, clasa I
• 4 – consilier evaluare examinare, clasa I
• 1 – comisar, clasa a III-a
• 6 – referent, clasa a III-a
Înscrierile se fac exclusiv în format electronic: Platforma-Concurs
Condiţiile de participare pentru funcțiile publice de execuție de grad profesional debutant şi asistent, vacante:
– are cetăţenia română şi domiciliul în România;
– are vârsta de minimum 18 ani împliniţi;
– îndeplineşte condiţiile de studii şi vechime în specialitate prevăzute de lege pentru ocuparea funcţiei publice;
– nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie sau de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, amnistia post-condamnatorie sau dezincriminarea faptei;
– nu le-a fost interzis dreptul de a ocupa o funcţie publică sau de a exercita profesia ori activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta, prin
hotărâre judecătorească definitivă, în condiţiile legii;
– nu a fost destituită dintr-o funcţie publică sau nu i-a încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 3 ani;
– nu a fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică.
Pentru funcţiile publice de execuție de grad profesional debutant și grad profesional asistent, condiţiile de studii, conform prevederilor art. 386 din OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, sunt următoarele:
– Studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, pentru funcţiile publice din clasa I;
– Studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat, pentru funcţiile publice din clasa a III-a.
Condițiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiilor publice de execuție de grad profesional debutant și grad profesional asistent sunt următoarele:
a) Condiţia minimă de vechime în specialitatea studiilor pentru grad profesional debutant: 0 ani, conform prevederilor art. 388 alin. (2) din OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare.
b) Condiţia minimă de vechime în specialitatea studiilor pentru grad profesional asistent: 1 an în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, conform prevederilor art. 468 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare.
Locul de desfăşurare a probelor din etapa de recrutare:
a) proba de verificare a eligibilităţii candidaţilor: se desfăşoară online, pe platforma informatică de concurs.
b) proba de testare preliminară: se desfăşoară online, integral şi exclusiv prin platforma informatică de concurs, cu prezenţa fizică a candidaţilor cu prezenţa fizică a candidaţilor în funcţie de opţiunea /alocarea acestora, după caz, în cadrul celor 8 centre de testare puse la dispoziție de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. La data comunicării rezultatelor finale privind proba de verificare a eligibilității, candidații au posibilitatea exprimării opțiunii pentru oricare dintre centrele de testare, precum şi pentru data şi intervalul de participare la testări, potrivit perioadelor prestabilite de către organizator în platforma informatică de concurs.
Candidaţii care nu şi-au manifestat opţiunea sunt alocaţi unui centru de testare, astfel încât să se asigure un număr minim de 10 candidaţi pentru fiecare centru.
Pentru asigurarea minimului de candidaţi pentru fiecare sesiune sau centru de testare, după caz, ANFP poate redistribui candidaţii către alt centru de testare, precum şi pentru altă dată şi interval de participare la testări.
c) proba de testare avansată: se desfăşoară online, după finalizarea şi în continuarea testării preliminare, în aceeaşi sesiune, exclusiv pe
platforma informatică de concurs, în cadrul celor 8 centre de testare puse la dispoziție de Agenția Națională a Funcționarilor Publici.
Centre de testare regionale:
Nr. Centre de testare Adresă
1. București Șoseaua Fabrica de Glucoză nr. 11, etaj 1, sala testare, Sector 2, București;
Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Bd. Mircea Vodă nr. 44, bl. M17, tronsonul III, Sectorul 3, Bucureşti
2. Ploiești Camera de Comerț și Industrie Prahova, Str. Cuza Voda, nr. 8, județul Prahova
3. Brașov Str. Turnului nr.25, Intrarea 2, Etaj 4, județul Brașov
4. Suceava Camera de Comerț și Industrie Suceava, Str. Universităţii, nr. 15-17, județul Suceava
5. Cluj – Napoca Str. Ion I.C.Brătianu nr. 20, județul Cluj
6. Ișalnița Str. Al. I. Cuza nr.1, Comuna Ișalnita ( lângă Craiova), județul Dolj
7. Timișoara Str. Virgil Madgearu nr.5, județul Timiș
8. Constanța Universitatea „Ovidius” din Constanța, Aleea Universității nr.1, Campus-corp A, etaj 1, județul Constanța
Anunţul complet: Agenția Națională a Funcționarilor Publici