„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Protest PUBLISIND / SNST 13.01.2021 – M.Muncii

În campanie ne dați, după vot ne înghețați

SNST solicită Guvernului să reevalueze decizia de îngheţare” a salariilor în sistemul institutional Sport si Tineret şi să facă o analiză corectă a situaţiei veniturilor din acest domeniu, intrucat suntem profesionistii cu cele mai mici salarii platite din fonduri publice, iar discriminarile nu pot fi inlaturate decat prin aplicarea Legii salarizarii.
Exista diferente salariale importante intre functii similare din cadrul unitatilor subordonate MTS, precum si situatii profund inechitabile in care noii angajati au salariul mai mare decat cei cu vechime in munca.
De asemenea, directiile judetene de sport si tineret , cluburile si complexurile sportive nationale, casele de cultura ale studentilor , in contextul pandemic al suspendarii sau reducerii activitatii sunt afectatate si nu mai produc venituri proprii, iar angajatii au fost nevoiti sa isi ia concedii fara plata.
O mare parte din baze au fost preluate si transformate in centre de carantina , cu preluarea personalului adminisrativ si de intretinere, dar fara ca salariatii sa primeasca un stimulent de risc.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Federatia Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Protest PUBLISIND / SNST 13.01.2021 – M.Muncii