„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Propunere de prelungire a valabilității voucherelor de vacanță

Federația PUBLISIND solicită majorarea la nivelul salariului minim

În contextul pandemiei și al restricțiilor impuse, o parte dintre serviciile/pachetele de servicii turistice achiziționate de către turiști prin vouchere de vacanță nu au putut fi derulate corespunzător de către agențiile de turism, conform clauzelor contractuale și de asemenea, nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea turiștilor și implicit restituirea sumelor achitate de către aceștia.

Vestea bună este că voucherele de vacanţă acordate în anul 2019 ar urma să poată fi folosite până la finalul anului viitor, potrivit unui proiect de OUG care a fost lansat spre dezbatere publică de către Ministerul Economiei. O altă modificare importantă vizează şi voucherele din 2020 şi cele pentru 2021 care ar urma să fie valabile doi ani de la data emiterii. Proiect OUG  Nota de fundamentare.

De pe site-ul publisind.ro aflăm că Federația PUBLISIND ″a transmis solicitarea de acordare a voucherelor de vacanță pentru anul 2021 la nivelul cuantumului corespunzător salariului minim brut pe țară garantat în plată. Cu alte cuvinte, cuantumul de 1.450 lei acordat în prezent pentru voucherele de vacanță să fie mărit la 2.230 lei, cât reprezintă în acest moment nivelul stabilit pentru salariul minim.″  Mai jos documentul transmis inițiatorului, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, cel care a pus proiectul în dezbatere publică:

Sindicatul Național Sport și Tineret: Propunere de prelungire a valabilității voucherelor de vacanță