„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Proiect unic în România!

Zeci de copii s-au înrolat într-o tabără militară.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani: zeci de elevi din toate colțurile țării au parte, timp de o săptămână, la o tabăra inedită în Codrii de Aramă de la Agafton, în județul Botoșani. Proiectul este unic în România și se desfășoară în județul Botoșani, unde temerarii află ce înseamnă un antrenament militar. Ei sunt instruiți de pasionații de Airsoft, experți din trupele de intervenție și alpiniști.

Aproape 30 de adolescenți curajoși au vrut să aibă parte de acțiune în vacanță și s-au înrolat într-o tabăra militară din Codrii de Aramă de la Agafton, județul Botoșani. Timp de o săptămâna, învață alături de pasionații de airsoft, jandarmi, polițiști și pompieri ce înseamnă instrucție militară, ce să facă în caz de cutremur sau inundații și ce presupune lupta cu flăcările.

Deșteptarea se dă la șase dimineață, începe primul antrenament și abia după aceea participanții iau micul dejun. Participanții învață coborârea în rapel și iau lecții de la jandarmii din trupa de intervenții antitero de la Botoșani.

„-La comandă!
-Bună ziua! Vă prezentăm o parte din materialele pe care le folosim în misiuni, dar și armamentul.
-Am o întrebare.
-Spune!
-Armele astea sunt reale?
-Da”.

În cele șapte zile de tabără militară, pustii vor învață notiruni esențiale despre salvarea de vieți omenești, dar și cum să stingă un incendiu sau cum să se protejeze în caz de cutremur. Cei mai mulți sunt captivați de gama variată de activități.

Radu Humelnicu, Director executiv la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani: “Prin formare de acest gen, încercăm că acești tineri să învețe puțin și din disciplina militară și să plece de la noi cu o percepție schimbată despre viață”.

Daria – elevă: „Am văzut filmări de anii trecuți și mi s-a părut interesant. Am zis să încerc și eu”, a spus Daria, una dintre eleve. Întrebată ce a atras-o cel mai mult, fata a spus că: “Ordinea și disciplină, dar am venit să îmi fac și prieteni”.

Vlăduț Timofte – elev: „Ne învață să fim mai ordonați, mai respectuoși și să lucrăm toți că o echipă”.

Răzvan Stoica: „Am auzit de tabăra militară de airsoft de la Botoșani și am zis să încerc. Mi-a plăcut foarte mult!”.

Astfel de tabere le creează copiilor un stil de viață bazat pe disciplină și responsabilitate. Costă 1.200 de lei, iar în această suma sunt incluse masa și cazarea, echipamente de antrenament, și o zi reconfortantă, la piscină. Sursa: www.stirileprotv.ro.

Video / articol complet, aici: Proiect unic în România. Zeci de copii s-au înrolat într-o tabără militară – Stirileprotv.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: Proiect unic în România!