„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Premiul Mentor pentru excelență în Sport și Educație 2022

-SNST partener MOL România-

Munca și dăruirea antrenorilor și profesorilor deosebiți se recunoaște public în fiecare an, începând din 2010, cu Premiul Mentor pentru excelență în educație. Premiul constă dintr-un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Nominalizările se depun online până în 31 decembrie 2022. Detalii și formularul se găsește pe https://pentrucomunitate.ro/mentor. Premiul Mentor este cea mai longevivă distincție anuală pe plan național în domeniul învățământului, din perioada de după 1989, acordat de un ONG.

Programul se organizează anual, începând din 2010, din dorința de a atrage atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori, care au avut un rol important în viața discipolilor lor, au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

Programul este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile asigurate de Compania MOL România. SNST este partener MOL. Pot fi nominalizați acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Organizatorii doresc să fie nominalizați acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura valorilor realizate.

Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație. Orice persoană – elevi, foști elevi, părinți, colegi… – poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup. Detalii și formular de nominalizare se găsesc pe site-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/mentor.

Gala Premiilor Mentor se va organiza în primăvara anului viitor la sala Amfiteatru de pe acoperișul Teatrului Național București. Între anii 2011-2016 Premiile Mentor au fost decernate la Cluj, și în perioada 2017-2019 la Teatrul Odeon din București.

Videoclipuri cu laureații Premiului Mentor din București la edițiile precedente:

 • 2021 – Adrian Rădulescu, antrenor de înot –
 • 2021 – Alina Ciuculescu Moțea, antrenor de scrimă –
 • 2019 – Gheorghe Neagu, antrenor de gimnastică –
 • 2019 – Alexandru Chiculiță, antrenor de scrimă
 • 2018 – Magdalena Ursu, profesor de vioară – https://youtu.be/fTFOI7WWM1A
 • 2018 – Cocea Nicoleta, profesor de dans clasic – https://youtu.be/V5m8zRSmf24
 • 2017 – Papa Olivia, profesor de vioară – https://youtu.be/hpD8QJMeTac
 • 2017 – Becheru Cătălin, antrenor de înot – https://youtu.be/rdf5JT1gGhE
 • 2016 – Zamfirescu Mihaela Eleonora, profesor de pian –
 • 2016 – Antonescu Nicolae, profesor de vioară –
 • 2015 – Paladi Ani Marie, profesor de violoncel –
 • 2014 – Nistoroiu Viorica, profesor de pian –
 • 2013 – Iacoban Constantin Cristinel, antrenor atletism –
 • 2012 – Bârzescu Elisa Iedida, profesor de pian – https://bit.ly/3M8Jfzn

Contact pentru presă: András Imre, Director Executiv – Fundația Pentru Comunitate m: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro

Ultimele trei săptămâni pentru nominalizări!

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

  ?  SNST: Sport, Tineret, Cultură, Educație și Administrație publică

Sindicatul Național Sport și Tineret: Premiul Mentor pentru excelență în Sport și Educație 2022