„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Pichetarea MTS-ului

Acum un an, în data de 7 iunie 2017, SNST a fost în stradă, în faţa MTS-ului protestând împotriva nivelului salarizării din Sport şi Tineret. În urma mitingului a fost semnat primul contract colectiv de muncă din domeniul nostru de activitate şi am obţinut majorarea cu 20% a salariilor angajaţilor din unităţile subordonate MTS.

Ziua de 7 iunie a fost un exercițiu de democrație și de forță în care am demonstrat că numai unitatea și determinarea ne pot ajuta să ne îndeplinim obiectivele. A fost pentru prima dată când, angajații din Sport şi Tineret au putut fi mândri să spună că sunt membri de sindicat în singura organizație constituită exclusiv pentru nevoile lor.

Reamintim șirul evenimentelor din această zi în care vocea angajaților din Sport şi Tineret, prin intermediul SNST, a fost auzită:

  • Ora 10:00 – membrii sindicatului ajung în fața MTS și mitingul începe; simultan, colegii din ţară protestează în faţa instituţiilor;
  • Ora 12:00 – o delegație a SNST, formată din reprezentanți ai Cluburilor Sportive Naţionale, Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret, Caselor de Cultură ale Studenţilor şi Complexurilor Sportive Naţionale a intrat la negocieri cu conducerea MTS;
  • Ora 13:00 – obținem acordul ministrului pentru semnarea Contractului colectiv de muncă și a Acordului colectiv. Dar rămâne în discuție solicitarea noastră fermă de majorare a salariilor angajaților cu 20% începând de la 1 iulie 2017;
  • Ora 14:00 – delegația care a participat la negocieri este invitată la Camera Deputaților;
  • Ora 16:00 – au loc discuţii pe tema salarizării, dar și a problemelor cu care se confruntă colegii noștri din ţară;
  • Ora 18:00 – se finalizează negocierile şi obţinem promisiunea unei creșteri cu 20% a salariilor angajaților din cadrul unităţilor subordonate, de la 01 iulie 2017.

Mulţumim membrilor care au participat la pichetarea ministerului, dar şi celor care au susţinut protestul manifestând în faţa instituţiilor din toată ţara; acţionând solidar am reuşit să ne facem auziţi şi să obţinem rezultate.

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMANIA

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Pichetarea MTS-ului