„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

O.M. 7/04.04.2020, restricții noi. Apel către diaspora: ”Rămâneți acolo unde locuiți, în acest an!”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă principalele prevederi ale Ordonanței Militare nr. 7, printre care instituirea carantinei totale în orașul Țăndărei, avertizând că sunt strict interzise ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice.

Acesta a mai declarat: ”Vă rugăm să respectați indicațiile și să știți că această perioadă va trece dacă facem ce trebuie. Învingătorii nu sunt cei care trișează! Am emis o nouă ordonanță militară. Un alt factor care ne determină să emitem noi astfel de ordonanțe este și comportmanetul unora dintre cetățeni care nu înțeleg cît e de periculos ceea ce fac, atât pentru ei cât și pentru alții. Avem, deja primul cetățean arestat preventiv pentru că nu s-a supus indicațiilor și a încercat să fugă, la Vaslui. (…)” În ordonanța emisă astăzi, s-a stabilit:

  • carantină pentru localitatea Țăndărei;
  • se permite intrarea și ieșirea doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionare și pentru cei care nu locuiesc aici și desfășoară activități în domenii precum: ordine publică, medicină, activități judiciară, servicii de alimentație publică, furnizori de apă și transport, etc;
  • Consiliul Județean Ialomița, Primăria, Consiliul Local vor lua măsuri pentru protecție și asistență socială și aprovizionarea cu alimente de bază;
  • s-au stabilit cu ministerul mediului noi măsuri pentru protejarea zonelor silvice;

Apel către cei din diaspora:

”Dragi compatrioți, rămâneți acolo unde locuiți, în acest an! Din păcate, aici, vom fi obligați să vă invităm să locuiți în spațiile de carantinare speciale. Acest lucru nu vor face bine nici nouă, nici dvs, nici familiilor. Vă mulțumesc dacă înțelegeți acest lucru. Vă pot garanta că vom ieși din acest episod împreună, depinde doar de noi cât de repede! Dumnezeu să binecuvinteze România și pe dvs, oriunde vă aflați!”, a spus în încheiere ministrul Marcel Vela.

Sindicatul Național Sport și Tineret: O.M. 7/04.04.2020, restricții noi. Apel către diaspora: ”Rămâneți acolo unde locuiți, în acest an!”