„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Nu măsurilor de austeritate!

Nu acum, nici după ce se va termina criza și nici după ce va avea loc o recuperare

Pachetul de primăvară – schimbare marcantă și pozitivă față de trecut, consideră CES

Bucureşti, 26-05-2020

Comentând pachetul european de primăvară și recomandările specifice de țară, secretarul confederal CES, Liina Carr a declarat că „Deciziile Comisiei Europene de a nu aplica normele bugetare ale UE pentru statele membre, de a nu oferi îndrumări fiscale și de a nu deschide proceduri de deficit excesiv sunt necesare și adecvate, în special, dar nu numai din cauza crizei actuale.

Sursa: Confederatia Europeana a SIndicatelor

„Nu trebuie să se revină la măsurile catastrofale de austeritate luate după criza financiară din 2008, nu acum, nici după ce se va termina criza și nici după ce va avea loc o recuperare.

„Recomandările adresate tuturor statelor membre privind investițiile publice pentru redresare socială și economică sunt o schimbare marcată și pozitivă față de recomandările anterioare. Susținem cu tărie recomandările privind măsurile de recuperare pentru punerea în aplicare a acțiunilor climatice, drepturilor sociale și obiectivelor de dezvoltare ale ONU, pentru a combate inegalitatea și a îmbunătăți serviciile esențiale și accesul la protecția socială.

„Solicităm fiecărui stat membru să urmeze recomandările CE pentru protejarea locurilor de muncă și asigurarea unui venit adecvat tuturor persoanelor afectate de criză,  implicarea în scopul redresării economice complete, precum și impliarea în discuții și implicarea deplină a sindicatelor și a angajatorilor.

“Salutăm cu tărie recomandările pentru îmbunătățirea implicării sindicatelor și a angajatorilor în elaborarea politicilor în Ungaria, Polonia și România.”

Sindicatul Național Sport și Tineret: Nu măsurilor de austeritate!