„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

MTS – rampă de lansare pentru unii sau doar o escală pentru alții

Fostul Secretar General adj. MTS a ajuns la M.Justiției

Dragoş-Ionuț Bănescu a fost numit de premierul Florin Cîţu în funcţia de secretar generaj-adjunct al Ministerului Justiţiei. Anterior, în Cabinetul Cîţu, Bănescu a fost secretar general-adjunct la Ministerul Tineretului și Sportului, apoi la Economie, dar a fost numit şi în mai multe consilii de administraţie.
O carieră deosebită: Bănescu a terminat două mastere în 5 luni la București, în timp ce lucra 8 ore pe zi la Brașov.

Declarațiile de avere și de interese ale lui Bănescu demonstrează că omul este, în fapt, un geniu. În timp ce muncea din greu ca secretar general sau secretar general adjunct la minister, a fost în consiliile de administrație ale următoarelor instituții: Romatsa, CEC, Electrica S.A. Romgaz, Eximbank, Electrica Muntenia Sud, Hidroelectrica, Consiliul Național de Integritate, Transelectrica, Administrația Apelor Române, Romsilva, Societatea Comercială de Tratament Balnear și Recuperarea Capacității de Muncă, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină, Institutul Național de Cercetări Aerospațiale, Electromecanica Ploiești, Nuclearelectrica și Loteria Română. sursa

În declarația de avere din 2019, Bănescu a primit de la stat, pe ultimul an, 247.005 lei, adică peste 20.500 de lei pe lună. Linkurile de la declarația de avere de pe site-ul Ministerului Economiei nu functionează, dar din declarația de avere de pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului se vede că anul 2020 a fost un an prosper pentru Dragoș Bănescu, cu venituri din toate părțile:

  • MTS: 96.470 lei / an,
  • INCAS “Elie Carafoli”: 17.199 lei / an,
  • INCD “GEOECOMAR”: 16.848 lei / an,
  • SC Electomecanica Ploiești SA: 965 lei / an,
  • CN Loteria Română: 7.600 lei / an.

Sindicatul Național Sport și Tineret: MTS – rampă de lansare pentru unii sau doar o escală pentru alții