„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Miting la Agenția Națională pentru Sport

Protest SNST în data de 23 aprilie 2024, ora 12.00

Comunicat SNST

 

București, 16 aprilie 2024

 

Cerem salarii cu care să ne putem crește copiii!

Sindicatul Național Sport și Tineret – SNST, membru al Federației PUBLISIND / Blocul Național Sindical – BNS, organizează un Miting de Protest la sediul Agenției Naționale pentru Sport din strada Vasile Conta nr.16, sector 2, București, în data de 23 aprilie 2024, între orele 12.00 – 14.00.

Ne-ați ignorat destul!

Protestăm la ANS cu echipa completă, ne vom striga nemulțumirile împreună cu colegii care muncesc în Direcţiile Judeţene pentru Sport și Tineret, Cluburile Sportive Municipale, Complexurile Sportive Naţionale, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Muzeul Sportului, Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport – INCS, Federațiile Sportive Naționale și din Agenția Națională pentru Sport – ANS. Vin alături de noi și sportivii nemulțumiți de lipsuri și tăieri la toate capitolele: echipament, premieri, transport sau condiții de pregătire.

Ne zbatem în mizerie și sărăcie!

Salariile noastre sunt cele mai mici din întreg sistemul bugetar, iar Agenția Națională pentru Sport nu a făcut nimic pentru salariații din subordinea sa. Conducerea ANS-ul nu a inițiat niciun demers legal de reglementare salarială în cele nouă luni de la înființarea sa, spre deosebire de reprezentanții altor instituții, care au pus pe masa guvernului problema salariilor, au suținut  și au obținut majorări importante pentru angajații lor.

Performanțele și medaliile nu țin de foame!

(oricum nu se mai premiază rezultatele sportive)

Revendicările și nemulțumirile SNST: salariile foarte mici, miile de orele suplimentare neplătite și necompensate cu timp liber corespunzător din cauza lipsei de personal, munca neplătită din zilele de sâmbătă și duminică, lipsa de personal și condițiile mizere de muncă din unele unități. Toate aceste probleme sunt băgate sub preș de decidenții care își asumă nemeritat rezultatele sportive și activitățile realizate cu multe greutăți și sacrificii de colegii noștri.

SNST va continua protestele până când va obține salariile cuvenite pentru membri

Sindicatul Național Sport și Tineret solicită majorarea cu 25% a salariilor acum, eliminarea inechităților și a discriminărilor! Totodată cerem transparență privind măsurile de descentralizare și reorganizare a subordonatelor; trebuie eliminată incertitudinea cu privire la păstrarea și siguranța locurilor de muncă, cerem măsuri imediate în acest sens. Solicităm soluții pentru Sport și Tineret, criterii concrete în acordarea bugetelor către subordonate și federațiile sportive naționale.