„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Miting de protest la Agenția Națională pentru Sport

Pichetarea Ministerului Muncii

Protestul SNST, organizat în fața Agenției Naționale pentru Sport în data de 23 aprilie 2024, între orele 12.00 și 13.30, va fi urmat de un marș până la Ministerul Muncii.

Scopul acestei adunări publice îl constituie manifestarea protestului față de nivelul foarte mic al salarizării, lipsa de transparență privind descentralizarea și reorganizarea subordonatelor ANS, incertitudinea cu privire la păstrarea / siguranța locurilor de muncă, deficitul de personal și inexistența unor criterii în acordarea bugetelor către subordonate / federații.

Începând cu data de 21 martie 2024, Sindicatul Național Sport și Tineret a declanșat un Protest la nivel național, acțiune pe o perioadă nedeterminată prin care cerem majorarea cu 25% a salariilor din Sport și Tineret. În prima etapă, am organizat proteste la nivelul unităților din Sport și Tineret. Ulterior, am solicitat tuturor Prefecturilor din țară să convoace Comisiile de Dialog social și am cerut să transmită către Guvern nemulțumirile noastre, problemele care persistă în domeniile în care ne desfășurăm activitatea: orele suplimentare neplătite și necompensate cu timp liber corespunzător din cauza lipsei de personal, munca neplătită din zilele de sâmbătă și duminică, deficitul de personal, condițiile mizere de muncă din majoritatea unităților subordonate, tăierea bugetelor pentru activitate, dar în mod special situația salariilor foarte mici.

Prin acest Miting de protest cerem decidenților să intervină la nivelul Guvernului pentru majorarea nivelului foarte mic al salarizării din domeniile noastre de activitate.

Solicităm elaborarea unui Proiect de OUG prin care ANS și MFTES să susțină majorarea cu 25% a salariilor celor care lucrează în Sport și Tineret, respectiv ale angajaților din Cluburile Sportive Municipale, Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, Casele de Cultură ale Studenților, Complexul Cultural – Sportiv Studențesc Tei, Complexurile Sportive Naționale, Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor, Muzeul Sportului, Institutul Național de Cercetare pentru Sport – INCS, Federațiile Sportive Naționale și aparatul central al Agenției Naționale pentru Sport.

Programul acțiunii de marți, 23 aprilie 2024:

Ora 12.00 – ora de începere a protestului;

Locul – Agenția Națională pentru Sport, strada Vasile Conta nr.16, sector 2, București;

Ora 13.30 – protestatarii pleacă în marș de la ANS până la sediul Ministerului Muncii,

Traseul: strada Vasile Conta, strada C.A. Rosetti, b-dul Magheru, strada str. Dem.I.Dobrescu;

Ora 14.00 – 14.30 sindicaliștii solicită sprijinul Ministerului Muncii și Solidarităţii Sociale.

 

25% majorare a salariilor din Sport și Tineret!

25% Pentru Perfomanță, 0% Pentru Ignoranță!

NU CEDĂM!

.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Miting de protest la Agenția Națională pentru Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *