„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Membrii SNST / CSU Ştiinţa Bucureşti – alături de noi la miting

Membrii SNST din cadrul CSU Știința București, au fost alături de noi, în stradă şi au protestat față de nivelul scăzut al salariilor din cluburile sportive universitare.

Au fost aduse în discuție și următoarele:

REVENDICĂRI ÎN SPORT

1. Elaborarea unei strategii naționale pentru sport coerentă, pe termen mediu și lung, cu obiective SMART prin care să crească numărul de practicanți ai sportului, să fie îmbunătățită infrastructura sportivă și să fie create facilități pentru mediul privat pentru a investi în sport.

2. Finanțarea cluburilor sportive (instituții publice) pe criterii de performanță unitare.

3. Introducerea acelorași criterii de finanțare pentru toate cluburile din sistemul de stat, fie că sunt subordonate local sau central, prin modificarea legislației. În acest moment cluburile subordonate administrației locale, consilii municipale, județene sau primării sunt avantajate deoarece beneficiază de alocări suplimentare de la bugetul local. Acest fapt duce și la un tratament diferit al sportivilor și a colectivelor tehnice, prin remunerarea diferențiată (din fonduri publice) de la un club la altul.

4. Modificarea HG nr.1447/2007 prin care:

– Să se stabilească plafonul pentru indemnizația participanților la activitatea sportivă, astfel încât cluburile sportive subordonate instituțiilor centrale să poată încheia contract de activitate sportivă (CAS)

– Să se mărească cuantumul indemnizației sportive și al celorlalte beneficii acordate pentru sportivi și antrenori.

5. Să se stabilească facilități fiscale pentru sportivi prin moficarea legislației în sensul scutirii de impozit pentru participanții la activitatea sportivă.

6. Majorarea salariilor – Salariații cluburilor sportive universitare au printre cele mai mici salarii din sistemul subordonat MEN, în condițiile în care obiectul lor de activitate este PERFORMANȚA sportivă pe plan național și internațional. sursa: www.stiintabucuresti.ro

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Federatia Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Membrii SNST / CSU Ştiinţa Bucureşti – alături de noi la miting