„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Membrii Comisiei de dialog social “scrie” greu

Finalizati materialele CDS?!

A trecut inca o saptamana si secretariatul Comisiei de dialog social – CDS MTS tot nu a fost in stare sa redacteze documentele ultimei sedinte. Asa cum aratam intr-o postare anterioara, trebuie doar sa scrie procesul verbal / minuta intalnirii, proiectul Ordonanței de urgenta pentru modificarea articolului II din Legea nr.156/2020 pentru modificarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalul platit din fonduri publice si nota de fundamentare.

In sedinta din data de 11 august a.c. am cazut de acord asupra textului care sa inlocuiasca sintagma “unitatile sportive din subordinea MTS” cu “unitatile care funcționează in subordinea MTS”. De asemenea, am stabilit ca este nevoie sa fie scoasa expresia “functii de specialitate”. Am sustinut si, in final, s-a inteles ca sunt necesare aceste modificari ale articolului din Legea nr.156/2020 pentru ca majorarea salariilor sa se aplice pentru tot personalul din domeniile Sport și Tineret.

Solicitam subsecretarului de stat, Adrian Enache, presedinte al Comisiei de dialog social a Ministerului Tineretului si Sportului, sa ceara membrilor comisiei sa redacteze textul O.G. in forma stabilita in sedinta din data de 11.08.2020, nota de fundamentare si procesul verbal al intalnirii, sa le transmita tuturor participantilor si Ministerului Muncii pentru a fi incarcate pe site (MTS nu are CDS inregistrate). Este nevoie ca documentul sa plece din MTS, sa obtina avizele de la ministerele de resort si sa ajunga pe masa guvernului in cat mai scurt timp.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Membrii Comisiei de dialog social “scrie” greu