„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Măsuri obligatorii pentru angajatorii din București cu peste 50 de salariați

Ce urmează?

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a fost convocat de către prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, și au fost dispuse noi măsuri după ce cazurile de Covid-19 au înregistrat o nouă creștere. Sâmbătă, 9 octombrie, s-a desfăşurat şedinţa CMBSU în sistem videoconferinţă, cu privire la aplicarea măsurilor prevăzute în HG 1090/07.10.2021 privind prelungirea stării de alertă începând cu data de 10 octombrie 2021.

Angajatorii care au un număr mai mare de 50 de angajați trebuie să pună la punct un program diferit pentru a se evita aglomerarea în mijloacele de transport la anumite ore. Mai exact, personalul o să fie împărțit în grupe și vor avea ore diferite de început / sfârșit al programului.

Având în vedere că sunt declarate peste 300 de decese covid în ultimele 24 de ore, sunt tot mai multe voci care cer insistent reintroducerea lockdown-ului în București! La nivelul Bucureștiului, unde incidența a trecut de 12/1000 locuitori (12.65), se cere lockdown pentru toată lumea, fie nevaccinați, fie vaccinați.

„A fost reglementată obligaţia organizării programului de lucru, aceasta este o măsură nouă. Am discutat necesitatea introducerii în cadrul Comitetului, astăzi – angajatorii, atât instituţii publice, cât şi angajatorii privaţi – cu un număr de angajaţi mai mare de 50, au obligaţia să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit pe grupe şi să înceapă, respectiv să termine programul de lucru, la o diferenţă de cel puţin o oră. În situaţia în care nu se poate desfăşura activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării transporturilor publice, pentru că în felul acesta practic vom fluidiza (n.r. – circulaţia), am dispus să fie suplimentat numărul de maşini (n.r. – ale Societăţii de Transport Public) în perioada următoare”, a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență – Hotărârea nr.67/09.10.2021
Hotararea-CMBSU-nr.-67-din-09.10.2021

Sindicatul Național Sport și Tineret: Măsuri obligatorii pentru angajatorii din București cu peste 50 de salariați