„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Management defectuos la DJST Dâmbovița

Sportivii, antrenorii și muncitorii își periclitează sănătatea

SNST  a primit mai multe sesizări despre condițiile inumane în care muncesc salariații și se pregătesc sportivii la Sala Polivalenta din Tărgoviște, sala aflată în administrarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița: frig și curent, max.10 grade, cu igrasie, fără apă și fără minime dotări. Unele loturi de sportivi care se antrenau aici s-au refugiat pe unde au putut, în alte săli din Târgoviște, iar cei care au rămas au făcut front comun și vor să își apere drepturile și rezultatele obținute. Au chemat presa locală și au arătat în ce condiții muncesc și se pregătesc: „Polul Frigului la Polivalentă! Din octombrie nu avem căldură, e bătaie de joc.”  Un articol sportimpact.ro / Costin Mihai.

„Din octombrie nu avem căldură. Aici mi-am distrus sănătatea. Am fost răcit îngrozitor, am zăcut, am crezut că mor. Uitați-vă la copii, sunt transpirați, se mișcă să nu înghețe. La dușuri nu au voie, apă caldă nu există, merg direct către case. Unii nu au haine de schimb, ies în frig, stau în gară sau în stațiile de autobuz transpirați, e un chin, e un risc, o bătaie de joc. Cum să-i atragi pe copii către box, către sport, în asemenea condiții?”, vorbește paralizat de frig Gheorghe Stan, coordonatorul secției de box de la Clubul Sportiv Târgoviște, unitate în subordinea MTS.

Am luat și noi legătura cu cei care se pregătesc în Sala Polivalentă a DJST Dâmbovița pentru a afla detalii direct de la sursă. De asemenea, am contactat și alte persoane implicate în fenomenul sportiv din Județul Dâmbovița. Toți spun același lucru: „Problemele acestea au apărut de când a venit Septimiu Burțescu la conducerea DJST Dâmbovița.”

„Ce facem, ne pierdem sănătatea, muncim în frig? Sunt găuri prin care vedem afară, de multe ori este mai frig ca în stradă!”

De curând, a fost deschisă o cârciumă care este lipită de sală, de acolo se aud țipete, muzică și înjurături. Cum de a permis conducerea DJST Dâmbovița așa ceva?”

„Nu am nimic personal cu Burțescu, însă cu niciun alt director nu a fost mai rău. Am cumpărat  un tun de căldură, însă tot nu face față”.

La Sala Polivalentă spargerile și furturile de materiale și echipamente au loc tot mai des. „Ultima dată au forțat ușa și au vrut să intre peste mine în sală. Abia într-un târziu a fost montată o cameră de supraveghere în exterior. Am vrut să chemăm Poliția, dar nu ne-a lăsat domnul Burtescu.” Cum este posibil ca managerul unei unități să nu vrea să fie chemată poliția după o spargere, după un furt din unitatea pe care o conduce?

Directorii altor săli din oraș au găsit soluții, au făcut rost de fonduri și oferă condiții foarte bune de pregătire pentru sportivi. De aceea echipele de baschet și de volei ale Clubului Sportiv Municipal au părăsit deja Polivalenta, migrând către Sala „Ioan Valerian”, fostă CSȘ Târgoviște, unde sunt condiții demne de anul 2021. Sistem de încălzire performant, parchet nou, vestiare renovate, sală de forță, izolație, tabele noi, toate dotările necesare. Aici am găsit 24°C, cu 14 peste Sala Sporturilor.

„Directorul Burtescu probabil are ca obiectiv să scoată performanța din Polivalentă. Sala a rămas a băieților de cartier, care vin aici să joace fotbal. E plin parchetul de flegme. Federația ne-a atenționat că nu mai permite să se joace meciuri oficiale la asemenea temperaturi scăzute, cum sunt în Sala Sporturilor din Târgoviște. Chiar dacă am semnalat în mai multe rânduri asupra acestor aspecte, nu s-a făcut nimic. Am fost nevoiți să ne mutăm, aici sunt cu totul alte condiții”, a comentat și Cătălin Tănase, antrenorul echipei de baschet. Chiar și Dragan Nesic le-a adus în sala din micro 3 pe voleibalistele de la CSM, liderul din România la finalul turului.

„Nu, chiar nu se pot desfășura antrenamente la o asemenea temperatură. Aici nu sunt mai mult de 10°C. Noi plătim chirie pentru spațiile folosite în Polivalentă, peste 3.000 lei lunar. Le-am utilat, le-am îngrijit, dar cu căldura chiar este o problemă. I-am transmis asta domnului director Septimiu Burtescu. Nu înțeleg de ce s-a ajuns aici.”

Unii dintre oamenii implicați în sportul dâmbovițean se întreabă cum de a numit Ministerul Tineretului și Sportului director o persoană ca Septimiu Burțescu: “MTS-ul trebuia să îl dea afară, nu să îl promoveze, să fie sesizat ANI. Cum poate fi în funcție cineva care a fost cercetat și suspendat din activitatea sportivă pentru faptele sale?

Rețeaua românilor în amicale: arbitrii români se dau turci și bulgari și sunt suspectați că truchează meciuri la pariuri!

Nume de cod: Secta » Apar 5 nume noi în cazul arbitrilor deghizați.

2 membri din rețeaua arbitrilor deghizați pentru pariuri, numiți in conducerea AJF Dambovița! + Legaturi cu mafia din Singapore

Șeful rețelei investigate acum de autoritați, Septimiu Burtescu, a fost desemnat vineri drept noul președinte al Comisiei Județene de Arbitraj Dambovița!

FRF a luat primele măsuri împotriva rețelei “Secta”, cea a arbitrilor romani deghizați pentru pariuri: 6 arbitri amendați drastic, au fost sancționat următorii 6 arbitri: Catana Cristian, Petre Dan Ioan, Nedelcu Razvan Ioan, Niculae Laurențiu, Grigorașcu Cristian și Burtescu Septimiu.

Dovada ca arbitrii fara ecuson mint: au arbitrat meciuri dubioase in Antalya și in 2012.

Problemele unei instituții sunt cauzate în mare parte de managementul defectuos, directorul nu solicită, nu obține fonduri, pentru că nu știe să întocmească și să susțină o fundamentare corectă a solicitării de buget pentru reparații, întreținere și utilități. Cele mai grave sunt cazurile în care directorul de frica de a nu deranja ministerul alege să nu arate situația reală încercând să ascundă problemele. Așa se ajunge la situații foarte diferite, unele unități oferă toate facilitățile pentru pregătirea sportivilor, de exemplu, au condiții de muncă foarte bune pentru angajați, sunt respectate și plătite drepturile salariale la nivel maxim și primesc sporuri, conform Legii salarizării.

Pe de altă parte sunt locuri unde situația este exact pe dos: nu se respectă un minim de condiții de muncă, sunt încălcate drepturile angajaților, iar sportivii și tinerii sunt tratați cu dispreț. Ordonatorul principal nu îi apreciază pe cei care își imaginează că vor fi ținuți în funcție dacă nu solicită fondurile necesare dimpotrivă, directori care se bat pentru instituția lor, cei care fac lucruri acolo unde sunt numiți să conducă, își respectă salariații și pun pe primul loc condițiile pentru sportivi și tineri, aceștia sunt respectați la rândul lor de minister.

 

 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Federatia Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Management defectuos la DJST Dâmbovița