„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Intalniri lunare, trimestriale sau anuale?

Prin adresa nr.62 / SNST / 27.03.2019 sindicatul a solicitat ministerului convocarea “Grupului de lucru permanent la nivelul Ministerului Tineretului si Sportului pentru realizarea activitatii de comunicare, analiza si colaborare cu Sindicatul National Sport si Tineret”, grup constituit in baza  OMTS nr.541 / 20.07.2018.

Conform prevederilor acestui ordin intalnirile minister-sindicat trebuie sa se desfasoare in fiecare luna. Art.2:”GrupuI de lucru va organiza intruniri lunare, impreuna cu reprezentantii Sindicatului National Sport si Tineret, desemnati oficial, pentru clarificarea aspectelor legate de raporturile de munca si de serviciu ale personalului din unitatile subordonate Ministerului Tineretului si Sportului.”  (sursele noastre spun ca nu s-a refacut nici componenta echipei care va participa la aceste sedinte din partea MTS).

Scopul acestor intalniri lunare este de a realiza o comunicare eficienta si permanenta, in vederea solutionarii in timp util a problemelor aduse la cunostinta de membri, cat si elaborarea unor regulamente care lipsesc cu desavarsire la nivel de subordonate: regulament de acordare a sporurilor, regulament de promovarea in grad/treapta/functie, regulament de acordare a voucherelor de vacanta, etc. De asemena, sunt si alte probleme de dezbatut in ceea ce priveste statutul antrenorului, necesitatea modificarii statelor de functii in vederea incadrarii corecte a personalului, precum si cele din sfera salarizarii si a bugetelor. De exemplu, anul acesta sunt multe necunoscute privind activitatea pentru ca bugetele au fost trimise fara capitolele de baza Sport si Tineret. Ar mai fi de adaugat faptul ca se impune cu celeritate o clarificare din partea MTS-ului asupra alocarii bugetului de zero (0) lei la capitolul activitate sportiva, desi ministerul a primit buget dublu fata de anul trecut.

Avand in vedere experientele anterioare cand adresele sosite la MTS s-au pierdut pe traseu si tinand cont de intarzierea unui raspuns din partea ministerului, astazi a fost trimisa o noua solicitare: adresa nr.81/snst/23.04.2019. De aceasta data il rugam pe ministru sa intervina pentru solutionare, sa dispuna urgentarea convocarii si stabilirea datei sedintei de lucru.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne să-l distribuim și apreciază-l cu un Like ?

Sindicatul Național Sport și Tineret: Intalniri lunare, trimestriale sau anuale?