„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Lipsa dialogului, o acrobatie periculoasa!

Prin  adresa nr.7287/MTS/16.07.2019 ministerul raspunde ca programul foarte incarcat nu a permis organizarea unei sedinte cu toti directorii unitatilor din subordine. Mai pe romaneste, MTS-ul nu a considerat prioritara o intrevedere cu conducerile unitatilor din subordine si, timp de opt luni de zile, nu a gasit doua ore pentru o intrevedere comuna cu cei care, impreuna cu colectivele pe care le conduc, organizeaza si desfasoara activitati de tineret, tabere si sport in teritoriu. 

SNST a aratat in repetate randuri necesitatea clarificarii unor probleme si a solicitat o sedinta comuna cu toti directorii la MTS. Este nevoie de o practica unitara, de indrumari clare si, pentru aceasta, trebuie ca ministerul sa isi asume rolul de conducator al domeniului, sa raspunda intrebarilor si adreselor, sa vina cu clarificari acolo unde este cazul (ministerul a alocat anul acesta celor 116 institutii din subordinea sa bugete cu 62,5% mai mici decat anul trecut, fara sa le spuna la ce actiuni sa renunte si care capitolele sunt mai putin importante).

Promisiunea organizarii unei viitoare intalniri “pe regiuni” nu poate rezolva situatia. Urgenta problemelor semnalate de SNST nu permite programarea unor intalniri doar de forma, etapizat si impartit pe zone de interes, mai mult sau mai putin preferate. Nu ne putem rezuma la fotografii prelucrate si la postari cu rezultatele sportivilor, este nevoie de solutii si de implicare directa acolo unde este cerut sprijinul imediat. De exemplu, Clubul Sportiv Pandurii Targu Jiu, trece printr-o criza majora si are nevoie de sustinere imediata.

Descentralizarea va insemna “mazilirea” cluburilor MTS-ului in favoarea cluburilor sportive ale administratiei publice locale. Interesele politice si banii vor prima in fata dreptului de a face sport, ducand la disparitia treptata a unor sporturi, la nivel local. Toate acestea se vor rasfrange asupra angajatilor si sportivilor iar activitatea are deja de suferit. Primaria a preluat la Targu Jiu o parte din patrimoniu clubului si nu isi respecta obligatiile (SNST sustine lupta directorului Mihai Prunariu cu Primaria). E momentul sa aratam si neajunsurile domeniului, sa cerem si sa primim solutii, nu numai promisiuni.  Nu mai ascultati de sfetnicii care au consiliat cu rea credinta in ultimii ani, uitati-va ca ei sunt neclintiti pe functii in timp ce ministrii au platit cu functia refuzul de a dialoga si de a oferi solutii concrete. Nu vom accepta intalniri de fatada si sedinte de lucru sterile!

Solicitam, asadar, conducerii MTS sa revina asupra acestui anunt privind un viitor program de intalniri, sa se aplece in mod real asupra celor semnalate si, din respect pentru Sport si Tineret, cu interes fata de problemele angajatilor, sa isi faca timp pentru o sedinta comuna cu directorii din tara! Sunt binevenite si deplasarile in teritoriu, intalnirile regionale dar, toate acestea, dupa sedinta comuna in care angajatorii vor expune detaliat dificultatile cu care se confrunta si propunerile de rezolvare.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Lipsa dialogului, o acrobatie periculoasa!

Share on facebook
Distribuie