„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Legea nr. 69/2000 a educatiei fizice și sportului se modifică și se completează

MTS va avea puteri sporite asupra FSN

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.69/2000 a educației fizice și sportului a fost trimisă la CES și va fi avizată săptămâna viitoare.

“Consiliul Economic şi Social este organ consultativ al Parlamentului şi al Guvernului în domeniile de specialitate stabilite prin legea sa organică de înfiinţare, organizare şi funcţionare” (Constituția României, art. 141). Guvernul și Parlamentul României sunt obligate să consulte CES asupra proiectelor de acte normative și propunerilor legislative pe care le inițiază.

Documentul conține unele modificări și completări aduse cu scopul armonizării legislației din punct de vedere al unor proceduri, sunt introduse puncte suplimentare la capitolul atribuții ale federațiilor sportive naționale și se adaugă prevederi privind exercitarea supravegherea și controlul tuturor structurilor sportive de către MTS.

De asemenea, sunt propuse modificări / completări importante la art.59, 60 și 61 – Capitolul:Formarea și perfecționarea specialiștilor din domeniul educației fizice și sportului”

De remarcat ultimul punct al propunerii legislative, a făcut obiectul unei alte inițiative care a fost respinsă: ”Participanții la activitatea sportivă enumerati la alin. (1) pot încheia cu structurile sportive, după caz, un contract individual de muncă sau un contract de activitate sportivă, în condițiile legii.”

SNST va susține toate propunerile și completările primite, acestea pot fi trimise la adresa de e-mail: office@snst.ro.

Pentru a descărca documentul integral dați click pe imaginea de mai jos:

 

Poate fi de interes și expunerea de motive făcută de inițiatori:

 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Legea nr. 69/2000 a educatiei fizice și sportului se modifică și se completează