„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Întrunire a membrilor SNST- Centrul Olimpic de Canotaj Năvodari

Fabrica de Medalii obține perfomanță prin munca tuturor!

Miercuri, 3 ianuarie 2024, a avut loc întrunirea membrilor SNST din cadrul Centrului Olimpic de Canotaj Năvodari. Subiectele discutate au fost cu privire la prevederile Contractului / Acordului colectiv de muncă la nivel de unitate, condițiile de muncă, drepturile salariale, programul de lucru, pontajul orelor de muncă, numărul zilelor de concediu și asigurarea de către angajator a echipamentului de lucru la nivelul acestui punct de lucru al Federației Române de Canotaj – FRC.

”Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizație de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizațiile și sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.”(Codul Muncii)

Salariații au solicitat sindicatului să intermedieze o întrevedere cu conducerea federației pentru a clarifica și a rezolva unele situații cu privire la concediile de odihnă (zile efectuate / restante), voucherele de vacanță, pontajul real / numărul orelor de muncă efectuate lunar, situația zilelor de sâmbătă, duminică și sărbători legale lucrate (neplătite și necompensate cu timp liber corespunzător) modul de calcul al indemnizațiilor de concediu.

“În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern. În situaţia prevăzută mai sus salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.” (Codul Muncii)

 

SNST promovează acțiuni colective prin care cerem retroactiv drepturi neacordate membrilor de sindicat – recalcularea indemnizaţiilor de concediu de odihnă. Dacă primiți mai puțini bani în perioada concediului de odihnă decât atunci când sunteți în activitate, vă puteți înscrie în următoarea acțiune comună inițiată de SNST în instanță. Întrebați liderul grupei despre documentele trimise de sindicat, verificați stadiul în care se află dosarul, dacă s-a făcut informarea membrilor și strângerea de semnături.

Informați sindicatul cu privire la situațiile cu care vă confruntați la locul de muncă, acționați uniți și apărați-vă drepturile! Cereți respectarea muncii și plata tuturor drepturile!

 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: Întrunire a membrilor SNST- Centrul Olimpic de Canotaj Năvodari