„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Guvernul a aprobat Ordonanța privind plata a 1/4 din restanța salarială

Salariații din Sport și Tineret primesc diferențele începând cu luna septembrie

În ședința de Guvern de astăzi a fost emisă Ordonanța de urgență a Guvernului pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative prin care Guvernul României acordă un sfert din diferențele salariale restante conform Legii nr. 153/2017.
Aceste drepturi restante vor fi puse în plată și pentru Salariații din Sport și Tineret începând cu data de salariu din luna septembrie.

“Astăzi am aprobat creșterea salariilor în sistemul public. Este o creștere în concordanță cu disponibilitatea bugetară și, desigur, o creștere în conformitate cu discuțiile pe care le-am avut cu partenerii noștri sociali și, desigur, ca urmare a deciziei pe care am luat-o la nivelul coaliției. Domnule ministru Budăi, vă rog să faceți precizările care se impun.” (Premierul Nicolae Ciucă)

“Domnule Prim-ministru, prin această ordonanță vom acorda majorările salariale personalului plătit din fondurile publice prin modificarea și completarea Ordonanței de urgență Guvernului nr.130/2021. Practic, este vorba de acordarea unei pătrimi din diferența existentă în plată și nivelul salarial care ar trebui să fie ajuns, conform Legii 153 în anul 2022.” (Ministrul Muncii, Marius Budai)

SNST solicită aplicarea integrală a Legii-cadru nr.153/2017 și pentru salariații din Sport și Tineret, așa cum a fost posibil pentru alte categorii de bugetari. Reluăm consultarea membrilor pentru stabilirea calendarului de proteste și continuăm demersurile pentru a determina guvernanții să respecte legea cu privire la drepturile noastre.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Guvernul a aprobat Ordonanța privind plata a 1/4 din restanța salarială