„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

FR Baschet, prima federație sportivă olimpică din România ce riscă desființarea!

MTS aruncă la coș în funcție de rezultatul alegerilor?

Mâine, marți, 3 august 2021, este stabilită Adunarea Generală ordinară de Alegeri a Federației Române de Baschet. Deși totul părea că merge bine la FRB, mai ales după ce România a reușit să obțină cu echipa de 3 x 3, fete, un  onorabil loc VII la Jocurile Olimpice de la Tokio, lucrurile se complică și se anunță mari probleme la FRB.

Ministerul Tineretului și Sportului are pregătită o aruncare, care ar putea fi lovitura finală pentru această ramură sportivă: revocarea recunoașterii funcționării Federației Române de Baschet care are ca efect suspendarea temporară a Certificatului de Identitate Sportivă.

În urma unor aspecte reclamate de către structuri sportive afiliate FRB, în baza OMTS nr.207/06.04.2021, a fost constituită o Comisie de control la Federația Română de Baschet.  Scopul controlului (printre altele) a fost acela de a clarifica situația privind funcționarea în condiții de deplină legalitate a federației.

Mai jos unele extrase din documentul emis de Comisia de control a MTS:

 

Este interesant cum de nu s-au luat măsuri pentru corectarea situației de la FR Baschet, cum de nu s-a intervenit până acum și de ce este lăsată federația să mai organizeze alegeri dacă există propunerea de revocare a recunoașterii funcționării FRB? Sunt voci care spun că Ministerul Tineretului și Sportului așteaptă rezultatul alegerilor și, în funcție de cine va câștiga, de echipa care va prelua conducerea FRB, se va decide soarta federației.

*Pentru funcția de Președinte al Federației Române de Baschet au fost înregistrate un număr de 4 candidaturi pentru Adunarea Generală ordinară de Alegeri din data de 03.08.2021: Ștefan Cristian SĂNDULACHE, Virgil STĂNESCU, Carmen Emilia TOCALĂ și Adrian Cristian Mircea VOINESCU.

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: FR Baschet, prima federație sportivă olimpică din România ce riscă desființarea!