„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Federatia PUBLISIND: Opriti-va, pentru ca noi ne-am pornit!

Federatia PUBLISIND a hotarat declansarea de actiuni sindicale in cazul in care haosul generalizat in care ne zvarcolim in ultimele zile nu va inceta. Unii dintre colegii din federatie au iesit deja in strada. Urmeaza si celelalte domenii de activitate.  Adresa Blocul National Sindical / PUBLISIND catre Prim-ministrul Romaniei

 

Asa nu se mai poate! Ba se taie, ba nu se taie. Dar apoi parlamentarii se decid sa taie altceva. Apoi se razgandesc si amana. Ba nu se acorda cresterea salariala conform legii-cadru, ba se acorda. Apoi, brusc, apare anuntul ca baza de calcul a sporurilor se modifica si apar pierderi salariale in anumite domenii. Sporurile nu mai raman nici macar cat au fost in 2018, asa cum de altfel au inghetat si in 2019. Unii membrii ai executivului anunta disponibilizari, altii le infirma. Jocurile politice deja incep sa faca victime in randul celor care mai si muncesc.

PSD vrea sa demonstreze celor din PNL ca este greu de guvernat cu o opozitie agresiva. Insa noi ce vina avem, mai exact? Nu ne amintim un haos mai mare pe final de an decat poate in 2009-2010. Lucrurile nu pot continua astfel. Oamenii sunt tensionati, se tem si nu pot oferi performanta cand in schimb primesc doar amenintari, stres si austeritate. Am intrat din nou in recesiune, a sucombat economia, ce s-a intamplat? Un deceniu de diminuari salariale la bugetari nu a fost de ajuns?

Prin sistemul public nu mai tine nimeni minte ce inseamna premii sau prime, al 13-lea salariu, indexare salariala raportata la cresterea preturilor… Cat a trecut de cand toate taxele au fost plasate pe spinarea angajatilor, jmekeria lui Valcov care a neutralizat majorarea de 25% anuntata pentru 2018? Intr-un an de zile deja nu mai sunt bani la buget? Dar neplata sporurilor la nivelul lor corect in anul 2019? Masura asta nu a generat economii? Nici mentinerea salariului minim la una dintre cele mai mici cote din uniune nu ajuta finantele? Pentru colegii din sanatate au fost bani sa primeasca salarii ca in UE, salarii preconizate pentru 2022. Doamne ajuta, sa avem candva si un sistemul sanitar ca in UE.

Ceilalti asteptam cuminti la rand, sa se indeplineasca promisiunile etapizate ale guvernantilor. Unde sunt banii? I-am furat noi? Nu am cerut salariile din 2022, le vrem doar pe cele promise pentru 2020, dar acum riscam sa nu le primim nici pe cele din 2019?? Ce primi in schimb pentru ca asteptam disciplinati aplicarea legii? Alte taieri? Confuzie, ceata, haos! Opriti-va, pentru ca noi ne-am pornit! Daca intalnirea cu Ludovic Orban nu se produce rapid sau daca nu va oferi clarificarile asteptate, le vom cere din Piata Victoriei in cel mai scurt timp! sursa: www.publisind.ro

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Federatia PUBLISIND: Opriti-va, pentru ca noi ne-am pornit!