„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

DJST în derivă

Incompetența și dezinteresul pot duce la blocarea activității

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov trece de câteva săptămâni prin cea mai neagră perioadă de la înfințarea acestei instituții. Activitatea este complet blocată, relațiile cu partenerii care asigură desfășurarea activităților sportive s-au deteriorat și teancurile de documente nesemnate se măresc în fiecare zi.

Există riscul ca angajații să nu își poată primi salariile în prag de sărbători!

Disfuncționalitățile au început la DJST Brașov odată cu numirea temporară în funcția de director executiv a domnului Mircea Zugravu, care a primit Ordinul Ministrului Sportului de exercitare a acestei funcții în data de 14 noiembrie 2022. Nu știm care au fost criteriile numirii, dar felul în care nu își îndeplinește atribuțiile și obligațiile arată că nu este capabil și nici interesat de această funcție.

Directorul în vacanță / Direcția în derivă

De la data numirii în funcție, directorul Zugravu se comportă ca și cum ar fi în concediu, într-o o vacanță prelungită. Atunci când totuși trece pe la birou, refuză fără motiv să semneze documentele necesare bunei desfășurări a activității. Cu o atitudine sfidătoare, lipsită de bun simț și  dictatorială în raport cu toți colegii, afirmă că nu are cu cine să lucreze, în condițiile în care în ultimii cel puțin 5 ani nu a contribuit cu nimic la buna funcționare a instituției, refuzând sistematic orice sarcină de serviciu care îi revenea. Actualul director nu a contribuit cu nimic la activitățile organizate și desfășurate de DJST: SES, Hercules sau cele cu privire la omologările bazelor sportive din județ.

Mesaje prin bilete lipite pe birou

Colegii noștri de la Direcția Brașov sunt în imposibilitatea de a comunica cu noul director executiv din cauză că acesta nu are telefon, e-mail, nici un alt mijloc de comunicare. Așa au ajuns să comunice prin bilete lăsate pe birou. Zugravu le-a spus să nu îl deranjeze la telefon pentru că “ministerul nu i-a dat telefon de serviciu și nu permite să fie sunat pe numărul personal”.

Pasarea responsabilităților – specializarea directorului executiv

Actualul director executiv de la Brașov pasează toate responsabilitățile către ceilalți colegi și denotă o totală lipsă a cunoștințelor elementare despre managementul instituțiilor publice, un exemplu poate fi refuzul de schimbare a specimenelor de semnături în Trezorerie. Până la această dată nu a fost făcută actualizarea specimenelor de semnătură ceea ce ne pune în pericol vis-a-vis de plata salariilor angajaților pentru luna noiembrie.

MS trebuie să intervină

SNST solicită măsuri imediate din partea Ministerului Sportului cu privire la situația de la DJST Brașov. Nu putem asista pasivi la blocarea activității și la neplata drepturilor salariale din cauza dezinteresului și a incompetenței de care dă dovadă directorul acestei unități.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind  office@snst.ro
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

  ?  SNST: Sport, Tineret, Cultură, Educație și Administrație publică

Sindicatul Național Sport și Tineret: DJST în derivă