„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Delegația PUBLISIND la Senat

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorități

Miercuri, 10 februarie 2021, după protestul din fața Parlamentului, delegația Federației PUBLISIND a fost primită la Senat de către senatorul Constantin Bogdan Matei, președintele Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorități. Comunicat de presă – Senatul României

Din partea federației au participat: Cosmin Andreica, secretarul general al Federației PUBLISIND, președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni – Europol, Ionuț Rugină, reprezentant al Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare – Dicasterial, Sandu Pop, vicepreședintele Sindicatului Național Sport și Tineret și Andy Nagy, președintele SNST, vicepreședintele Fderației PUBLISIND.

Au fost discutate motivele care ne-au făcut să ieșim în stradă, am cerut sprijin pentru înlăturarea inechităților cu care ne confruntăm și am înregistrat revendicările generale, ale celor reprezentați de PUBLISIND: eliminarea inechităților salariale, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, un salariu minim corelat cu creșterea prețurilor de consum.

”Fiind președintele Comisiei pentru drepturile omului nu pot decât să fiu alături de dumneavoastră, am fost și sunt pentru întărirea dialogului social astfel încât apărarea și garantarea drepturilor omului să fie, așa cum este de altfel și firesc, un factor de certitudine și stabilitate în stat”, a afirmat președintele comisiei Constantin Bogdan Matei.

Pe parcursul întrevederii s-au discutat mai multe aspecte, dintre care enumerăm:

  • optimizarea permanentă a cadrului legislativ specific;
  • participarea continuă a mediului sindical în actul de consultare;
  • organizarea de evenimente de conștientizare, promovare și informare cu privire la domeniile noastre de activitate în relație directă cu profilul comisiei.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Delegația PUBLISIND la Senat