„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Comunicat de presă – BNS va derula acțiuni de protest începând din 20.04.2018

Comunicat de presă – BNS va derula acțiuni de protest începând din 20.04.2018

Bucureşti, 19-04-2018                   COMUNICAT DE PRESA 19.04.2018

Biroul Permanent al Blocului Național Sindical a analizat situațiile conflictuale existente în mai multe domenii de activitate în care confederatia are reprezentare. Situația critică existentă în Calea Ferată Română în ceea ce privește nevoia de investiții, identificarea unor soluții corecte din punct de vedere economic și social pentru salvarea CFR MARFA cât și amănarea adoptării Statutului personalului Feroviar, sunt argumente care ne determină la asumarea unei ieșiri publice ce va avea loc sub forma unui miting în fața Ministerului Transporturilor urmat de un marș către Guvernul României, ce se va desfășura mâine, 20.04.ac, începând cu orele 10,00.   Sursa: Departamentul de Presă BNS

De asemenea există situații critice și în alte domenii, cum ar fi:

Serviciile de Ambulanță din România – unde acuzăm lipsa de investiții necesare creșterii calității serviciilor cât și un haos generalizat în salarizarea întregului personal, ce a dus la pierderi de venituri nete pentru marea majoritate a salariaților;

Situația discriminatorie creată în Asistența Socială (face parte din aceeași familie ocupațională cu Sănătatea) unde prin aplicarea Legii Salarizării in Sectorul Bugetar s-a ajuns la diminuări de venituri salariale de până la 35% pentru aproximativ 15% din personalul salarizat.

Discrepanțele salariale create în Sănătatea Publică ca urmare a aplicării Legii 153/2017 și care a dus la învrăjbirea unor categorii socio-profesionale care împreună concură la înfăptuirea actului medical. Reamintim faptul că BNS a fost singura confederație sindicală națională reprezentativă care anul trecut în reuniunile Consiliului Național Tripartit de Dialog Social a cerut ca aplicarea Legii 153/2017 să se producă pe întreaga familie familie ocupațională a Sănătații și Asistenței Sociale, tocmai pentru evitarea unei astfel de stări conflictuale. Această cerere a fost ignorată de Cabinetul Tudose.

Situația disperată în care se află salariații din Industria de Apărare și din Industria Aeronautică ( firme cu capital majoritar de stat) care nu si-au mai primit drepturile salariale de 4 luni .

Problemele majore care se regăsesc în salarizarea lucrătorilor din Ministerul Tineretului și Sportului,         Direcțiile Județene de Tineret și Sport, Cluburile Sportive Municipale, Federațiile sportive cât și din cadrul Cluburilor Sportive Universitare.

Toate aceste elemente ne îndreptățesc să facem un apel la Guvernul României pentru deschiderea unor negocieri serioase și responsabile care să ducă la rezolvarea problemelor semnalate.

În lipsa unui răspuns adecvat din partea Guvernului României, comunicăm opiniei publice că acțiunile de protest ce vor debuta vineri, 20.04.ac, vor continua în perioada următoare până la atingerea obiectivelor noastre sociale.

 

SNST susţine programul protestelor iniţiate de Blocul Naţional Sindical şi, în Adunarea generală convocată pentru miercuri, 25 aprilie, va stabili modul în care va acţiona în perioada următoare.

 

*Devenim prioritate prin atitudine!


Sindicatul National Sport si Tineret

Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMANIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: Comunicat de presă – BNS va derula acțiuni de protest începând din 20.04.2018

Share on facebook
Distribuie