„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Cerem autonomia Sportului din România!

Demisia, Novak!

Eduard Novak simte că pierde mandatul de ministru al Sportului și reacționează necontrolat. Speriat de valul de nemulțumiri îndreptat împotriva sa după dezvăluirile publice făcute de sindicat, ministrul a transmis o adresă către unitățile subordonate și federațiile sportive naționale prin care le-a cerut “să nu dea curs acestei provocări”, să nu răspundă invitației la protest lansate de SNST.
.
Este pentru prima dată când un ministru încearcă obstrucționarea participării oamenilor la un miting de protest (în foto, documentul trimis ieri seară către federații și subordonate).
.
Asistăm așadar la o manevră periculoasă, Novak riscând să intre în zona penală, având în vedere că împiedicarea exercitării drepturilor sindicale face parte din delictele prevăzute în Codul Penal. Acuzațiile lansate de Novak la adresa SNST ajung în zona absurdului: “Așa cum ar trebui să știe toată lumea, sindicatul nu a numit niciodată un ministru și nu are atribuții în a-i evalua activitatea.”
SNST va protesta astăzi în stradă, chiar dacă ministrul Sportului este deranjat de situație. Dreptul sindicatului de a protesta este unul fundamental și parte a democrației noastre!
CEREM AUTONOMIA
SPORTULUI DIN ROMÂNIA
DEMISIA, NOVAK!
Vă invităm la miting, la sediul Ministerului Sportului din strada Vasile Conta nr.16, începând cu ora 12.00.

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST contact: 0784.116.973
office@snst.ro / www.snst.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: Cerem autonomia Sportului din România!