„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

BNS protestează la Guvern. SNST participă

MITING ÎN PIAȚA VICTORIEI - MARȘ SPRE PIAȚA CONSTITUȚIEI

Blocul Național Sindical organizează un Miting de protest în Piața Victoriei, miercuri 6 aprilie 2022, începând cu ora 11,00. Mitingul va fi urmat de un marș cu deplasare spre Piața Constituției. Sindicatul Național Sport și Tineret, membru al Federației PUBLISIND, se alătură protestului BNS.

Toate cele 35 de federații sindicale afiliate la BNS, atât din sectorul privat cât și din sistemul bugetar, asigură participarea a cel puțin 5000 de sindicaliști la acțiunea de protest. Revendicările adresate Guvernului României, sunt următoarele:

1. Cerem adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice și sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic și social.

2. Solicităm de urgență măsuri pentru securitatea energetică și alimentară a României.

3. Solicităm reluarea aplicării Legii-cadru nr 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

4. Vrem încheierea unui pact național pentru industria de apărare care să conțină măsuri concrete pentru relansarea acestui sector.

5. Cerem modificarea în regim de urgență a Legii nr. 62/2011 a dialogului social.

Protestăm pentru ca ne simțim abandonați în propria țară, de propriul Guvern! Avem nevoie de măsuri concrete asumate de Guvern după dezbateri cu partenerii sociali, măsuri care să devină publice pentru a evita situațiile de panică cu efecte speculative. Solicităm Guvernului României convocarea în regim de urgență a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, având ca obiectiv constituirea unor grupuri de lucru pentru soluționarea revendicărilor noastre. Trebuie să redăm încrederea cetățenilor României că Guvernul, împreună cu partenerii sociali, patronate și sindicate, au capacitatea necesară pentru a identifica și a pune în aplicare măsuri care să asigure liniște, stabilitate și bunăstare pentru cetățeni!

Sursa: Departamentul de Presa BNS

COMUNICAT DE PRESĂ  “ABANDONAȚI ÎN PROPRIA ȚARĂ!”

Sindicatul Național Sport și Tineret: BNS protestează la Guvern. SNST participă