„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Blocul National Sindical – CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Cetăţenii români, obligaţi să fie cobai pentru măsuri și politici netestate nicăieri în lume!

Intenţia Guvernului României de a transfera contribuţiile sociale exclusiv în sarcina angajatului, este una care dovedeşte felul în care guvernanţii ignoră nu doar legislaţia europeană în vigoare, dar şi nevoile şi drepturile cetăţenilor români, obligaţi să fie cobai pentru măsuri și politici netestate nicăieri în lume.

Prin urmare, considerăm această decizie a actualului guvern de a transfera integral în sarcina salariaților responsabilitatea finanțării sistemului de pensii și asigurări de sănătate – ca fiind o măsură incoerentă, hazardată şi total defavorizantă față de cel în slujba căruia ar trebui să fie guvernanţii: poporul român.

În nici o țară din Europa finanțarea sistemului de securitate socială nu se asigură exclusiv de către angajat, pentru că vorbim de solidaritate și de responsabilitate socială asumată în mod echilibrat între angajat și angajator.

Având în vedere toate aceste aspecte, BNS organizează miercuri, 13.09.2017, începând cu ora 10.00, o conferință de presă în cadrul căreia va prezenta, pe de o parte evaluarea efectelor deciziei de a transfera contribuțiile sociale integral în sarcina salariaților, iar pe de altă parte va prezenta măsurile pe care intenționează să le ia pentru a proteja interesele actualilor și viitorilor lucrători din România.

 

Conferința de presă va avea loc la sediul BNS, din strada Turturelelor, nr 11A, etaj 3.

 

Pentru detalii că rugăm ne puteți contacta folosind următoarele coordonate: persoana de contact Ioana Secară, tel 0749 158 801, mail: ioana.secara@bns.ro


Sursa: Departamentul Presa BNS

Sindicatul Național Sport și Tineret: Blocul National Sindical – CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Share on facebook
Distribuie