PUBLISIND a primit multiple întrebări sau chiar solicitări privind  înființarea unei Case de Ajutor Reciproc a organizației noastre. Consiliul federal PUBLISIND a hotărât demararea procedurilor și astăzi suntem în măsură să anunțăm oficial că a fost înființata „Asociația C.A.R. PUBLISIND”, instituție financiară nebancară dedicată membrilor Federației PUBLISIND.

Casele de ajutor reciproc ale salariaților funcționează în baza OUG nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații dar și în baza unui act normativ special, Legea nr.122/1996 privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc pentru salariați și al uniunilor acestora.

Prin adresa Nr. V/3/MVM/1646/21.04.2021 primită de la Banca Națională a României, avem confirmarea faptului că asociația a fost înregistrată/autorizată de BNR, acesta fiind ultimul pas pentru a putea funcționa legal.

Potrivit legii, Casele de ajutor reciproc ale salariaților sunt asociații fără scop patrimonial, organizate pe baza liberului consimțământ al salariaților, în vederea sprijinirii și întrajutorării membrilor lor. Obiectul de activitate al unui CAR al salariaților îl constituie acordarea de împrumuturi cu dobândă mică către membrii acestora.

În perioada următoare finalizăm detaliile și revenim cu informații privind condițiile generale, tipurile de împrumuturi, dobânzile aferente, depozitele și fondurile ce pot fi constituite cât mai avantajos pentru membri.

Echipa CAR PUBLISIND

text preluat de pe site-ul publisind.ro