„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Anunț de selecție sportivi

Bobul caută viitori campioni

Profesorul Cezar Popescu, antrenor la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia și antrenorul lotului național olimpic de tineret de bob și  monobob, a demarat selecția pentru completarea lotului național de monobob în vederea participării la Jocurilor Olimpice de Tineret ediția de iarnă 2024 din Coreea de Sud – Gangwon. Sunt căutați tineri sportivi motivați, dornici de victorie, născuți în anii 2006 – 2007.

”Selecția reprezintă o activitate organizată și repetabilă a specialiștilor de depistare a copiilor cu aptitudini speciale pentru practicarea diferitelor ramuri sau probe sportive, pe baza unor criterii biologice, sociopsihologice și motrice.

Selecția este un proces continuu desfășurat până la atingerea limitelor superioare de performanță. Acest proces este corelat și direcționat către o anumită specializare a copilului și juniorului.”  (Teoria și metodica antrenamentului sportiv modern – prof. univ.dr. Nicu Alexe)

Fost campion de bob, antrenorul Cezar Popescu a obținut cele mai noi performanțe cu sportivii săi la Jocurile Olimpice de Tineret din Elveția, Laussane în 2020. La această ediție de iarnă a JOT colegul nostru a reușit o dublă prin cei doi campioni olimpici la monobob – Georgeta Popescu și Andrei Robert Nica.

Bobul este un sport de iarnă în care se concurează atât la masculin, cât şi la feminin. În această disciplină sportivă, care combină viteza, forţa şi agilitatea sportivilor, o echipă de două sau patru persoane face o cursă pe o pârtie sinuoasă de gheață într-un vehicul pe patine. Bobul este unul din sporturile cu cele mai vechi participări la Jocurile Olimpice de Iarnă.

O coborâre durează aproximativ 60 de secunde, timp în care se pot atinge viteze de circa 135 km/h. BOBUL este aerodinamic, fabricat din fibră de carbon şi oţel, montat pe patru patine din oţel foarte bine lustruite.

Sportivii poartă cască de protecţie (chevlar) şi combinezoane confecţionate din material elastic. Pantofii de bob au cuişoare mici de oţel pe talpă pentru a asigura o mai bună aderenţă pe gheaţă. Pilotul trebuie să poate vizieră sau ochelari de protecţie.

În România practicarea bobului de performanță este organizată de Federația Română de Bob și Sanie (F.R.B.S.) încă din anul 1924 –  www.bobsanie.ro

Pentru detaliile privind selecția, tinerii interesați să ajungă la rezultate deosebite în bobul de înaltă perfomanță, îl pot contacta direct pe antrenorul Cezar Popescu la tel: 0744.377.363.

Îl felicităm pe profesorul-antrenor Cezar Popescu pentru rezultatele obținute și îi urăm succes în selecționarea viitorilor campioni și în întreaga sa activitate!

Echipa SNST

Sindicatul Național Sport și Tineret: Anunț de selecție sportivi