„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Angajatii din subordonate detasati la MTS?

Am primit sesizari de la membrii din tara despre ultima inovatie a Directiei Economice si Resurse umane din Ministerul Tineretului si Sportului care, prin adresa nr.392 din 18.01.2018 (descarca documentul), transmisa catre institutiile subordonate, anunta: “Situatia financiara la 31.12.2017 se va depune la sediul Ministerului Tineretului si Sportului – Directia Economica si Resurse Umane la data comunicata in anexa, urmand ca persoana responsabila sa procedeze la introducerea datelor in programul pus la dispozitie la sediul Ministerului Tineretului sSportului.”
Prin aceasta adresa, MTS-ul solicita ca fiecare institutie sa trimita cate un delegat la minister care sa introduca datele direct in calculator, iar colegii din tara, revoltati de aceasta decizie, ne-au transmis urmatoarele intrebari:
 •  cine a hotarat ca aceasta cheltuiala cu transportul delegatilor pana la Bucuresti este necesara?
 •  cum au gandit ei ca intocmirea unei situatii atat de complexe pentru unele institutii, sa fie facuta intr-un interval atat de scurt, adica vineri lucrata si luni predata?
 • am voie sa lucrez pe PC-ul altei instituitii sau al altui angajat?
 • ma duc in birou la MTS si lucrez pe calculatorul unui angajat de acolo, care ce face in acest timp?
 • eu sunt sef serviciu si ma duc sa bag date in calculator, in locul unui referent din MTS, care are dublul salariului meu?
 • cine imi face treaba la birou in ziua respectiva, cand si asa avem lipsa de personal?
 • este normal ca noi, cei din teritoriu, sa fim chemati sa introducem datele din bilant pe calculatoarele din minister?
 • salariile nu le pot lucra in programul asta…lucreaza tot in Indeco dar nu stiu sub ce forma au contractul…ca legal nu au voie…2 soft-uri economice;
 • pe ce posturi suntem angajati in acea zi la MTS?
 • legea spune sa respectam fisele de post…in fisa mea nu spune ca lucrez si in MTS, nici macar o jumatate de zi;
 • se poate cumva si invers? Adica procedura e reversibila? Angajatii din teritoriu pot chema si ei colegi din MTS sa ii ajute din cand in cand?
 • se merge pe principiul: “Daca-i ordin, cu placere!”  sau putem cracni?

 

In calitate de reprezentant al membrilor nostri de sindicat, ca organizatie semnatara a contractului colectiv de munca ce apara drepturile si interesele angajatilor din Sport si Tineret, tinand cont de programarea transmisa de MTS: avand in vedere ca perioada urmatoare va fi una cu atentionari meteo de vreme rea si transportul personalului din toata tara se va face in conditii de iarna, vrem sa stim cine a stabilit necesitatea si urgenta acestor deplasari, cine isi asuma raspunderea pentru riscurile unor eventuale accidente si solicitam public MTS urmatoarele:

 • ordinul ministrului tineretului si sportului in baza caruia angajati din toata tara vor fi obligati sa faca aceasta deplasare fara rost sau este doar o decizie de care nici nu se stie la cabinet ?
 • nota de fundamentare prin care s-a stabilit necesitatea si utilitatea acestor deplasari.

Unitatile din teritoriu reprezinta baza activitatii din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, iar colegii din tara trebuie tratati cu respectul cuvenit muncii depuse, a pregatirii lor si a implicarii in ceea ce fac. Suntem solidari cu membrii nostri care ne informeaza despre masurile abuzive luate de la centru si sprijinim demersul lor de a schimba lucruri si mentalitati. Nu mai pot continua aceste cereri de documente si lucrari urgente venite in special din partea Directiei Economice si Resurse Umane a MTS (multe dintre acestea se dovedesc a fi fara rost) si nu vom accepta perpetuarea acestor situatii umilitoare in care unii sefi de la Bucuresti, emit ordine fara baza legala, motiv sau logica. Consideram ca este necesara revocarea de urgenta a acestei decizii, intrucat persoanele desemnate au responsabilitatea transmiterii datelor in formatul solicitat de MTS dar fara a avea si obligativitatea deplasarii pentru introducerea datelor in calculatoarele ministerului.

 

Echipa SNST

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: Angajatii din subordonate detasati la MTS?