„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ziua Sportului Curat!

Ziua Sportului Curat, o zi dedicată luptei globale împotriva dopajului.

„Play True Day” (Ziua Sportului Curat la nivel internațional) a fost stabilită prin Declarația de la Montevideo, semnată în 2013 de 17 state, în cooperare cu WADA. În România, inițiativa marcării datei de 10 aprilie drept Ziua Sportului Curat a aparținut ANAD, care pe lângă activitățile curente de prevenire și combatere a dopajului în sport și a traficului ilicit de substanțe interzise, testare a sportivilor și un spectru larg de activități educaționale și-a asumat obligația de aliniere a României la politicile internaționale în materie și din acest punct de vedere.

„Ziua Sportului Curat” este sărbătorită în acest an în România astăzi, 8 aprilie, sub deviza: “Unitate în slujba unui SPORT CURAT!”

Anul acesta, Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a invitat întreaga comunitate internațională anti-doping să transmită un mesaj de unitate în slujba unui Sport Curat, sub sloganul #OnePlayTrueTeam.

Cu ocazia Zilei Sportului Curat 2023, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) continuă tradiția începută în urmă cu trei ani și decernează titlul onorific de „Ambasador al Sportului Curat” fostei campioane olimpice, mondiale și europene la atletism, Gabriela Szabo, care este și ambasadorul Crosului USAMV, aflat deja la a II a ediție. Foto credit: ANAD

Facem echipă pentru o lume mai bună printr-un SPORT CURAT! – Comunicatul Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD)

SNST, în calitate de partener ANAD, colaborează cu Agenţia Naţională Anti-Doping în vederea promovării și derulării activităților de susținere a sportului curat și de prevenire și combatere a dopajului în sport.

ANAD are ca obiectiv principal prevenirea și combaterea la nivel național a fenomenului de dopaj prin adoptarea și implementarea politicilor și reglementărilor anti-doping, coordonarea activității de prelevare de probe, gestionarea rezultatelor testărilor și efectuarea procedurii de gestionare a rezultatelor în conformitate cu prevederile legale, ale Codului Mondial Anti-Doping și a Standardelor Internaționale. Instituția încurajează practicarea unui sport curat, în vederea protejării sănătății sportivilor și respectării principiilor fairplay-ului în sport. De asemenea, este angajată în prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante. Totodată își asumă rolul de consolidare a poziției de partener credibil și activ al României în efortul global de luptă împotriva dopajului în sport.

SNST susține practicarea unui Sport Curat în România!

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ziua Sportului Curat!