„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Comisia de dialog social, blocata din interior?

Astazi 24.09.2019, la MTS, a avut loc sedinta Comisiei de dialog social MTS.

Subiectul intalnirii: majorarea cu 15% a salariilor pentru tot personalul din Sport si Tineret. (CONVOCATOR)

Cu toate ca ne-am intalnit de mai multe ori pentru acest subiect nu s-a avansat cu nimic, suntem in acelasi stadiu. De fapt, sumarul intalnirii de astazi este o copie a ultimelor intalniri:

  • Nu a fost trimis textul propus dezbaterii in comisie.
  • Nu au participat toti membrii MTS la sedinta, conf. OMTS nr.1781/2017,
  • Nu a fost prezentat impactul bugetar, asa cum s-a promis in sedintele anterioare (ministerul a afirmat ca nu cunoaste nivelul salariilor (sic!) si nu poate elabora impactul majorarii cu 15% decat dupa ce va afla aceste date).

Avand in vedere amanarea nejustificata a elaborarii acestui amendament, precum si lipsa unor solutii pentru toate celelalte situatii semnalate, SNST a solicitat convocarea de indata a „Grupului de lucru permanent la nivelul Ministerului Tineretului si Sportului pentru realizarea activitatii de comunicare, analiza si colaborare cu Sindicatul National Sport si Tineret”, grup constituit in baza  OMTS nr.541 / 20.07.2018.  

Exista o nemultumire generala si justificata a salariatilor din Sport si Tineret, in special cu referire la salarizare, iar SNST apreciaza ca problemele profesionale si salariale pot fi solutionate doar cu acordul si sprijinul MTS. Dar identificarea, argumentarea si sustinerea solutiilor nu pot fi amanate la nesfarsit. Desi, in opinia noastra, protestele trebuie organizate numai daca MTS ar refuza dialogul, rezolvarea problemelor sau sustinerea modificarilor legislative necesare, aceste discutii sterile si promisiuni neonorate sunt de natura sa conduca la revendicari sustinute de strada.

Avand in vedere toate acestea, in perioada imediat urmatoare, va fi convocata intrunirea liderilor grupelor SNST si consultarea membrilor cu privire la declansarea protestelor.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Comisia de dialog social, blocata din interior?