Noi hotărâri definitive prin care instanța a constatat că Sindicatul Național Sport și Tineret este reprezentativ la nivel de unitate:
- Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare
- Clubul Sportiv Municipal Suceava
- Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița Năsăud
- Clubul Sportiv Municipal Bistrița Năsăud
- Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău
- Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Galați
- Complexul Sportiv Național “Piatra Arsă”
- Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara
- Clubul Sportiv “Muscel” Câmpulung
- Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț
- Clubul Sportiv Universitar Știința București
- Federația Română de Canotaj
- Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani
- Direcția Județeană pentru Sport și Tineret București
- Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dâmbovița
- Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita
- Clubul Sportiv Municipal Pitești
- Clubul Sportiv Municipal Călărași
Inspectoratele teritoriale de muncă au fost informate și au înregistrat hotărârile instanței. Obținerea reprezentativității SNST la nivel de unitate este pasul premergător negocierii contractului colectiv la nivel de unitate. Obiectul negocierii colective privește printre altele: condițiile de muncă, sănătatea și securitatea în muncă, programul zilnic de muncă, dreptul la concedii şi zile libere, timpul de repaus, pregătirea şi perfecționarea profesională, măsuri de protecție în cazul disponibilizării/concedierii/descentralizării, alte drepturi sau obligații asupra cărora părțile convin și care se află într-o legătură de dependență cu raporturile de muncă. Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toți salariații din unitate.
Prin încheierea contractelor colective de muncă se urmărește promovarea și apărarea intereselor părților semnatare, prevenirea sau limitarea conflictelor colective de muncă. Scopul negocierii colective și al semnării unui contract colectiv de muncă este acela de a asigura drepturi superioare celor din reglementările legale minimale, pentru salariații asupra cărora își produce efectele, dar și de a detalia exercitarea unor drepturi și obligații din legislația muncii, atât în favoarea angajatorului, cât și a angajatului. Contractele colective de muncă, încheiate cu respectarea dispozițiilor legale, constituie legea părților.
Echipa SNST
*Devenim prioritate prin atitudine!
Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –