Vino în echipă! Înscrie-te în sindicat!

„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Peste 60% din tinerii români consideră că România merge într-o direcție greșită

și nu au încredere în Parlament, Guvern și Președinție

Numărul tinerilor care părăsesc definitiv România s-a dublat în ultimii 10 ani.

Peste 60% din tinerii români consideră că România merge într-o direcție greșită și nu au încredere în Parlament, Guvern și Președinție, iar numărul tinerilor care părăsesc definitiv România s-a dublat în ultimii 10 ani, arată documentul întocmit de Alexandru Manda, cu sprijinul IRES și al Societății Academice Române.

Notă: Autorul analizei este masterand în Dreptul Uniunii Europene la Universitatea din București și are o experiență de 9 ani în domeniul de tineret, activând de-a lungul timpului ca activist pentru drepturile tinerilor și echitate în educație. În prezent, Alexandru Manda este membru în conducerea Consiliului Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei.

”Conform Barometrului, 63% dintre tinerii români 18-29 de ani declară că nu au deloc sau aproape deloc încredere în Guvern, diferențele fiind nesemnificative statistic dacă privim datele defalcat pe mediul de rezidență sau nivelul studiilor. Relevant este totuși faptul că procentul celor 18-24 de ani care declară că nu au încredere deloc sau aproape deloc în Guvern este de 57%, în timp ce la grupa de vârstă 25-29 de ani se înregistrează un procent de 72%. Astfel, observăm că pe măsură ce înaintează în vârstă tinerii români încep să își piardă din ce în ce mai mult încrederea în mediul politic”, arată analiza citată.

 1,2 milioane de persoane cu vârste între 15-29 de ani au plecat din țară doar în ultimul deceniu.

Conform datelor Comisiei Europene (Eurostat/ILC_PEPS01N), 574.000 de tineri din România cu vârsta între 20 și 29 de ani se aflau în anul 2021 în risc de sărăcie sau excluziune socială. Deși în cifre reale se poate constata o scădere semnificativă față de anul 2015, România se află, din punct de vedere procentual, în topul țărilor din Uniunea Europeană la capitolul tineri între 20 și 29 de ani aflați în categoria celor în risc de sărăcie sau excluziune socială. Articol de Andreea Pavel – G4Media.ro.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Sindicatul Național Sport și Tineret: Peste 60% din tinerii români consideră că România merge într-o direcție greșită